Iz SDS-a tvrde da je pristanak na ANP 'došao na naplatu'

Izjava ministra Podžića pokazuje da se Dodik za tri fotelje obavezao kasarne i aerodrom RS predati BiH

Front 27.05.20, 17:54h

Izjava ministra Podžića pokazuje da se Dodik za tri fotelje obavezao kasarne i aerodrom RS predati BiH
Izjave Sifeta Podžića o knjiženju kasarne Kozara i aerodroma Mahovljani pokazuju da je Dodik pristankom na ANP i MAP počinio najveću izdaju srpskih interesa u ovom vijeku i bez pristanka srpskog naroda doveo nas pred vrata NATO-a, zaključio je Govedarica

 

Dok ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić usred Banja Luke najavljuje da će aerodrom Mahovljani i Kasarnu "Kozara“ knjižiti na Bosnu i Hercegovinu, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sklonio se u Foču da ne bi morao da odgovara na najvažnije pitanje za javnost Republike Srpske "zašto je perspektivnu vojnu imovinu Republike Srpske predao BiH“ - izjavio je danas član Predsjedništva Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica.

 

On je kazao da je posebno diskutabilno to što je za posjetu Foči primarno bio najavljen samo premijer Radovan Višković da bi mu se jutros iznenada pridružio i Milorad Dodik, saopćeno je iz SDS-a.

 

-Dodikov pristanak na Program reformi i ANP, koji je aktivirao MAP za Bosnu i Hercegovinu, dolazi na naplatu. Podžićeva izjava pokazuje da se Dodik obavezao predati kasarne i aerodrom Republike Srpske. Za tri fotelje u Vijeću ministara BiH, Dodik je prodao najvažniji srpski nacionalni interes - naglasio je Govedarica.

 

Kaže da Dodik neće vječno moći da izbjegava odgovornost za to što je pristao na NATO put BiH uprkos protivljenju srpskog naroda i da će morati položiti račun građanima i prije nego što misli.

 

-Sve političke igrarije Milorada Dodika sada dolaze na naplatu srpskom narodu. Izjave Sifeta Podžića o knjiženju kasarne Kozara i aerodroma Mahovljani pokazuju da je Dodik pristankom na ANP i MAP počinio najveću izdaju srpskih interesa u ovom vijeku i bez pristanka srpskog naroda doveo nas pred vrata NATO-a - zaključio je Govedarica.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI