HOĆE LI PASTI DOGOVOR OKO 330 MILIONA EURA

Kasni večernji sastanak u Sarajevu: Izetbegović i Čović u rezidenciji ambasadora SAD-a, stigao i Johann Sattler

Front 20.05.20, 21:06h

Kasni večernji sastanak u Sarajevu: Izetbegović i Čović u rezidenciji ambasadora SAD-a, stigao i  Johann Sattler
Tačan povod ovog sastanka, kao i tema, za sada nije poznat, ali se pretpostavlja da se, između ostalog, razgovara o deblokadi 330 miliona eura od MMF-ovog kredita

 

 


Večeras su se u rezidenciji američkog ambasadora u BiH Erica Nelsona u Sarajevu susreli lider SDA Bakir Izetbegović i lider HDZ-a Dragan Čović


Tačan povod ovog sastanka, kao i tema, za sada nije poznat, ali se zna da mu sprisustvuje i šef delegacije Delegacije EU u BiH Johann Sattler.


Pretpostavlja se da se razgovara o deblokadi 330 miliona eura od MMF-ovog kredita, s obzirom da novac još uvijek nije raspodijeljen po entitetima zbog nesuglasica u vezi s njegovom podjelom u FBiH, ali i drugim drugim aktuelnim problemima.


Naime,  Čović se danas u popodnevnim satima sastao u Istočnom Sarajevu sa Miloradom Dodikom, a nakon njega je izjavio kako  "parlamentarna većina ne postoji, te da su stavovi svakim danom sve udaljeniji".

 

Također, na ovom sastanku je Dodik istakao da postoje svi uslovi da se sredstva od MMF-a podijele, te da treba podržati dogovor raspodjele u odnosu 38 posto za Republiku Srpsku, 62 posto za Federaciji BiH, te da oba entiteta po pola procenta upute Brčko Distriktu.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad/Foto: Arhiv)

BLIN
KOMENTARI