SDA odgovara na optužbe SDP-a

Postoji mogućnost da se radi o vraćanju duga, ali nikako za 18-tu ruku Bilsene Šahman

Front 06.05.20, 21:24h

Postoji mogućnost da se radi o vraćanju duga, ali nikako za 18-tu ruku Bilsene Šahman
Smatramo da je ovakvo izvrtanje činjenica možda pokušaj da se "sapere" vlastita odgovornost i umiješanost u slučaj ili je posrijedi nešto treće o čemu svakako treba da utvrde nadležni organi - saopćeno je iz Press službe KO SDA Sarajevo

 

 

Potpuno je nesnovana i neutemeljena tvrdnja koju je iznio SDP KS o tome da je Uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo nabavila 50.000 zaštitnih maski od firme "Panta Rei", čiji je trenutni vlasnik Bariš Bejtović, sin Bilsene Šahman, zastupnice Saveza za bolju budućnost (SBB) u Kantonalnoj skupštini, kao vraćanje duga istoj za 18 ruku, saopćeno je iz Press službe KO SDA Sarajevo.

 

- Ugovor o javnoj nabavci zaštitnih maski u ime civilne zaštite potpisao je Kemal Cacan koji je na mjesto direktora delegiran kao kadar prethodne parlamentarne većine u Kantonu Sarajevo a današnje opozicije, Naroda i prave. Ovog direktora koji je tada zastupao Kantonalnu upravu CZ imenovala je Vlada Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Fortom, i ove poslove obavljao je sve do 01.04.2020. godine. Postoji mogućnost da se radi o vraćanju duga, ali nikako za 18-tu ruku Bilsene Šahman u novoj parlamentarnoj većini.

 

O čemu i kakavim dogovorima i dugovima se radi treba pitati Cacana ili njegovog predsjednika stranke s obzirom da je na čelo institucije postavio čovjeka koji je potpisao Ugovor sa firmom ne obraćajući pažnju na djelatnost, ili je obratio više pažnje pa je zato sačekao da Ugovor potpiše na isti dan kada je donijeta Odluka o pokretanju postupka za izuzeće od primjene Zakona o javnim nabavkama, koje je također upitno kao izbor ovog direktora - piše u saopćenju KO SDA.

 

Kako se navodi, veoma je sporna i činjenica što Cacan nije siguran da je to bila najjeftinija ponuda, iznoseći u javnosti nesigurno da mu se čini da je bio jeftiniji od dva druga ponuđača.

 

- Smatramo da je ovakvo izvrtanje činjenica možda pokušaj da se "sapere" vlastita odgovornost i umiješanost u slučaj ili je posrijedi nešto treće o čemu svakako treba da utvrde nadležni organi - saopćeno je iz Press službe KO SDA Sarajevo.

 

PRESS SLUŽBA

BLIN
KOMENTARI