Sa 53 godine na leđima

Mike Tyson opet u ringu: Sprema se bokserski spektakl!

Sport 25.04.20, 20:14h

Mike Tyson opet u ringu: Sprema se bokserski spektakl!
Želim boksati humanitarne mečeve kojima bih osigurao novac za beskućnike ili za ljude koji su imali probleme s drogom. Želim pomoći ljudima poput mene, rekao je Tyson

 

Za mnoge najbolji boksač svih vremena, legendarni Mike Tyson vraća se u ring s 53 godine na leđima. Naravno, Iron Mike nema namjeru se vraćati pravom, natjecateljskom boksu, ali želi boksati nekoliko mečeva u humanitarne svrhe.

 

"Posljednje dvije sedmice radim s fokuserima i naporno je. Nisam u najboljoj formi, tijelo mi nije u najboljem stanju i prilično me treninzi potroše. Ipak, želim doći u formu kako bih mogao odboksati par rundi humanitarne svrhe", rekao je Tyson reperu T.I.-u tokom razgovora uživo na Instagramu pa je dodao:

 

"Želim boksati humanitarne mečeve kojima bih osigurao novac za beskućnike ili za ljude koji su imali probleme s drogom. Želim pomoći ljudima poput mene."

 

Tyson je opisao kako izgledaju treninzi.

 

''Dva sata radim kardio na biciklu i traci, a zatim dižem utege. Onda krećem na bokserske treninge, pola sata, 25 minuta, ide mi sve bolje. Opet bacam kombinacije, ali sve me boli, imam osjećaj kao da su me trojica izbila iz cipela'', kazao je jedan od najvećih ikad.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI