Čeka se medicinska ekipa koja će ga odvesti na Kliniku Podhrastovi

Drama u Sarajevu: Lociran pacijent koji je pobjegao iz izolatorija, opkolila ga policija

Hronika 16.04.20, 18:30h

Drama u Sarajevu: Lociran pacijent koji je pobjegao iz izolatorija, opkolila ga policija
Stranac, za kojeg se najprije mislilo da je uposlenik Ambasade Španije, zaražen je koronavirusom i danas je odbio hospitalizaciju u izolatoriju

 

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na području općine Stari grad Sarajevo pronašli su u 17.10 sati lice koje se ranije samoinicijativno udaljilo iz izolatorija objekta klinike u Podhrastovima.

 

Radi se o čovjeku koji je pozitivan na koronavirus, a Mirza Hadžiabdić iz MUP-a Kantona Sarajevo u ovom trenutku nije mogao potvrditi njegov identitet, osim da se radi o stranom državljaninu.

 

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice će se u saradnji sa ekipom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, smjestiti u nadležnu ustanovu.

 

Podsjećamo, danas su mediji javili da je stranca pobjegao iz izolatorija na Podhrastovima. Kasnije ga je policija nakon opsežne potrage locirala te opkolila na adresi gdje se nalazio.

 

Stranac, za kojeg se mislilo da je uposlenik Ambasade Španije, zaražen je koronavirusom i danas je odbio hospitalizaciju u izolatoriju.  

 

- Druga policijska uprava Sarajevo obaviještena je u 15:47 sati da se jedna osoba samoinicijativno pješice udaljila iz izolatorija Klinike Podhrastovi te da je pozitivna na koronavirus - rečeno je iz MUP-a KS, čiji su pripadnici poslije toga pokrenuli potragu. 

 

Prema Faktorovim informacijama, radi se najvjerovatnije o njemačkom državljaninu koji radi za UN. On se, navodno, lažno predstavljao kao španski diplomata. Međutim, ovo su još nezvanične informacije i detalji će vjerovatno biti poznati kasnije, piše Faktor.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI