Izvršena primopredaja dužnosti u JU Dom zdravlja KS

Ahmić: Fokus će nam biti kontrola telefonskih linija, a razmatrat ćemo i uspostavu Covid-19 ambulanti

Hronika 09.04.20, 10:30h

Ahmić: Fokus će nam biti kontrola telefonskih linija, a razmatrat ćemo i uspostavu Covid-19 ambulanti
Dr. Ahmić je tom priliko kazao da je prioritet hitno i precizno snimanje zatečenog stanja u JU Dom zdravlja KS, nakon čega će se u najkraćem roku poduzeti adekvatni koraci

 

U prostorijama menadžmenta JU Dom zdravlja KS danas je izvršena primopredaja dužnosti između bivšeg generalnog direktora ove ustanove, prof.dr. Mehmeda Kulića i novoimenovanog v.d generalnog direktora dr. Muhameda Ahmića.


Dr. Ahmić je tom priliko kazao da je prioritet hitno i precizno snimanje zatečenog stanja u JU Dom zdravlja KS, nakon čega će se u najkraćem roku poduzeti adekvatni koraci. Zaključio je da primarna zdravstvena zaštita treba kontinuirano raditi i pružati zdravstvene usluge u skladu sa datim okolnostima i uprkos pandemiji novog koronavirusa (COVID-19).


Fokus će biti i na kontrolisanju telefonskih linija u smislu kontinuiranog i nesmetanog javljanja i pravilnom radu call centara.


U saradnji sa Ministarstvom zdravstva KS i Zavodom za javno zdravstvo KS, JU Dom zdravlja KS će razmatrati da se u narednom periodu odrede COVID-19 ambulante, a sve u cilju što efikasnije borbe protiv koronavirusa (COVID-19).

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI