Elmedin Konaković o imenovanju novog direktora Doma zdravlja KS

Klipača u ruci, meza pri ruci... Najavio nam je Komšić taj novi, moralni koncept 'Nenadić'

Front 08.04.20, 17:58h

Klipača u ruci, meza pri ruci... Najavio nam je Komšić taj novi, moralni koncept 'Nenadić'
Na prvoj sjednici novog Upravog odbora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo dužnosti je razriješen sada već bivši direktor dr. Mehmed Kulić, a za novog je imenovan dr. Muhamed Ahmić

 

Nakon današnje odluke Vlade KS da smijeni Upravni odbor JU Dom zdravlja KS i imenuje novi, koji je onda smjenio direktora te ustanove Mehmeda Kulića i izabrao novog - Muhameda Ahmića, bivšeg direktora Psihijatrijske bolnice Jagomir, oglasio se predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković. Njegov post prenosimo u cjelosti:

 

- Još su nam svježe rane u zdravstvu od kadrova BOSS-a koji su postavljani političkim trgovinama.


Plaćale su se ruke za rušenje i postavljanje vlada različitim pozicijama, ali ove u zdravstvu su baš bolne.


Danas je koalicija Petak 13 isporučila Dom zdravlja ponovo istoj stranci, to ni ne kriju.


U vrijeme borbe za ljudske živote, na čelo ove ustanove postavljaju psihijatra kako bi ispoštovali obaveze prema zastupniku BOSS-a.


Nisam dobio odgovore o famoznom algoritmu o postupanju pa ne znam da li je smijenjeni direktor Kulić postupao po nečijim naredbama ili ne, ne mogu govoriti o njegovoj ličnoj odgovornosti. O tome ću kad dobijem odgovore od resornog ministra.


Znam samo da je na toj poziciji bio kratko i nije stigao oporaviti Dom zdravlja od kadrova koji su ga vodili, a oni su, zamislite, kadrovi BOSS-a.


Kad smo ovog Ahmića pozvali da podnese ostavku na mjesto direktora Psihijatrije, napao nas je i rekao kako nema nista sa BOSS-om i da nije njihov kadar. Ovog Ahmića sa slike ispod.


U bijelom, doktorskom mantilu sa uposlenicima ustanove u kojoj je direktor, u krugu ustanove, klipača u ruci, meza pri ruci.


Najavio nam je Komšić taj novi, moralni koncept 'Nenadić'.


Fahrudin Radončić Željko Komšić Bakir Izetbegović

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI