trenutno se nalazi u izolaciji

Načelnik Čitluka: Čuvao sam se, stalno nosio masku i rukavice, a opet sam zaražen

Hronika 08.04.20, 08:12h

Načelnik Čitluka: Čuvao sam se, stalno nosio masku i rukavice, a opet sam zaražen
- Nakon što se temperatura počela ponovo pojavljivati, otišao sam na testiranje, čiji ste rezultat već doznali


Načelnik Čitluka Marin Radišić, koji je u ponedjeljak testiran na koronavirus i nalaz je pokazao da je pozitivan, o tome je otvoreno progovorio uputivši pismo javnosti.


Zaraza se brzo širi

 

Na početku pisma potvrdio je kako je tačna vijest da je pozitivan na test koji se provodi za potvrđivanje zarazne bolesti Covid-19, a koji je proveden prekjučer tokom dana.

 

- S obzirom na funkciju koju obnašam, smatram potrebnim da vam se obratim radi objektivnog i istinitog prezentiranja stanja u kojem sam se našao lično te zajedno s cijelom našom općinom i njenim stanovnicima - naveo je Radišić.

 

Istaknuo je kako je zarazna bolest u općinu Čitluk ušla prije dvadesetak dana i, bez obzira na sve poduzete aktivnosti, dosta brzo je zarazila više stanovnika.

 

- Lično, zbog posla koji obnašam, učinio sam sve, zajedno sa Štabom civilne zaštite, da se ova zaraza i njeno širenje uspori i što je moguće prije zaustavi. Zbog prirode posla koji obnašam i brojnih kontakata koje nisam mogao izbjeći, bio sam izloženiji infekciji nego prosječan stanovnik te sam zasigurno u nekom od tih kontakata i zaražen, iako sam stalno nosio zaštitnu masku i rukavice - naveo je načelnik Čitluka.

 

On, kako je naveo, osim blago povišene temperature, nije imao nikakve druge simptome.

 

Pridržavajte se svih mjera

 

- Nakon što se temperatura počela ponovo pojavljivati, otišao sam na testiranje, čiji ste rezultat već doznali. Trenutno se osjećam dobro i nalazim se u izolaciji, iz koje vam se obraćam sa zahtjevom i molbom da se pridržavate svih propisanih mjera, koje su vam dobro poznate i već su više puta objavljene, te ukoliko osjetite i najmanju promjenu u svom organizmu, da se odmah javite svom ljekaru - napisao je Marin Radišić.

 

Na kraju je poručio:

 

- U trenucima kada je cijeli svijet užasnut i zabrinut nezapamćenom svjetskom pandemijom, samo svi zajedno, uz Božiju pomoć, možemo, moramo i hoćemo pobijediti.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI