SVE JE STALO ZBOG KORONAVIRUSA

Dino Rađa: 'Plakao sam, a morao sam čuvati veliku tajnu... Rekao sam samo supruzi, njoj sve govorim'

Sport 01.04.20, 20:23h

Dino Rađa: 'Plakao sam, a morao sam čuvati veliku tajnu... Rekao sam samo supruzi, njoj sve govorim'
Zbog pandemije koronavirusa stala su sva sportska događanja pa ljubitelji sporta svoje vrijeme popunjavaju gledanjem repriza utakmica i praćenje podcasta

 

 


Jedan od takvih podcasta organizira NBA Europe, a u ovotjednom izdanju podcasta francuski centar Ronny Turiaf ugostio je legendarnog Dinu Rađu, piše Index.hr.


Nahvalio Jokića


Turiafa je najviše zanimalo mišljenje Rađe o europskim igračima u NBA-u, Jokiću, Dončiću, Vučeviću...


- Lako je odgovoriti na ovo pitanje – radili su mnogo da budu tu gdje su sada. Nema prečice do uspjeha, puno toga se mora proći da bi se došlo do vrha. Kad imaš neki problem – ideš u dvoranu. Kada nisi dovoljno snažan – ideš u teretanu, a kada nisi dovoljno brz – na traku. Tako su i oni razmišljali - rekao je Rađa pa komentirao Nikolu Jokića: 


- On je tako talentiran momak, ima košarku u malom prstu. Gleda uvijek naprijed, uvijek u budućnost i zna točno što će napraviti nekoliko poteza unaprijed. Čita košarku jako dobro, jedan je od najvećih košarkaških umova koje sam vidio u posljednje vrijeme na terenu. Fantastično je gledati ga - rekao je Rađa. 


Primljen u Kuću slavnih


Osim brojnih drugih tema kojih su se dotaknuli, Turiaf je htio čuti i kako se Rađa osjećao kada je prije dvije godine primljen u košarkašku Kuću slavnih. 


- Sjećam se da sam dobio poziv u kojem mi je rečeno da ću uskoro biti spojen u konferencijski poziv sa Zoranom Radovićem. Isprva sam mislio da ćemo razgovarati o FIBA kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje su po meni potpuni promašaj, i njihovom odgađanju za sljedeće ljeto. Kada se Zoran uključio u poziv, samo mi je rečeno: "Želimo vam reći da ste primljeni u Kuću slavnih". Postojala je jedna caka. Nisam smio nikome reći tjedan dana. Bilo je to jako emotivno, plakao sam, a nisam mogao pričati nikome o takvom uspjehu. Rekao sam naravno svojoj ženi, jedino njoj, jer joj sve govorim - rekao je Rađa. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI