Direktor bolnice u Bihaću Hajrudin Havić tvrdi

U Krajini ogorčeni na Sebiju Izetbegović i Fadila Novalića: Sarajevo odbija da primi oboljelog od koronavirusa!

Front 19.03.20, 21:46h

U Krajini ogorčeni na Sebiju Izetbegović i Fadila Novalića: Sarajevo odbija da primi oboljelog od koronavirusa!
Portali u Krajini objavljuju ogorčene tekstove o odbijanju Sarajeva da primi pacijente oboljele od koronavirusa u Bihaću. Istovremeno, Sarajevo je puno bolje opremljeno bolnica u Bihaću koja nije uvršteni u listu Vlada FBiH za pomoć od 30 miliona KM

 

Muškarac iz Bihaća druga je osoba pozitivna na koronavirus u ovom gradu, što je potvrđeno današnjim testiranjem u KCU u Sarajevu. Direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću Hajrudin Havić istakao je kako je pacijent hospitaliziran u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti. 

 

– Danas nam je potvrđen i drugi pozitivan slučaj na koronavirus. Pacijent je razvio težu kliničku sliku i ostaje u izolatoriju Kantonalne bolnice u Bihaću do daljnjeg. Pod konstantnim je nadzorom ljekarskog tima i to je sve što u ovom trenutku možemo reći, kazao je za portal USN direktor Kantonalne bolnice Hajrudin Havić. 

 

Na pitanje da li će se zaražena osoba, koja je u teškom stanju, izmjestiti u Sarajevo, direktor Havić kaže da Sarajevo ne želi razgovarati na ovu temu:

 

- Danas smo stupili u kontakt sa Sarajevom, ali glavni grad naše države odbija da razgovara na tu temu. Kako su nam kazali, USK ima svoj izolatorij i da se sami o sebi brinemo. Sarajevo je puno bolje opremljeno nego mi, čak su uvršteni na listu Vlade FBiH novčane pomoći od 30 miliona KM, a podsjećam da naša bolnica nije. Jasno smo kazali da nismo opremljeni za ovakvu situaciju jer imamo samo pet respiratora, ali oni ne žele da razgovaraju na ovu temu - kaže direktor Havić.

 

Brojni portali i javnost u Krajini negoduju zbog ovakve politike zvaničnog Sarajeva, a portal USN postavlja i pitanje - kome i čemu služi Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, te podsjeća da je Unsko-sanski kanton uz Federaciju BiH i još četiri kantona jedan od osnivača UKC-a, te da građani USK nisu ništa manje važni od građana Sarajeva koji po ko zna koji put pokazuje maćehinski odnos prema ovom kantonu.

 

Više o tome možete čitati ovdje.

 

kcus-usk-zdravstvo

 

(USN/DEPO Portal/ak)

 

BLIN
KOMENTARI