Muškarac izolovan

Ko je prvi pacijent zaražen korona virusom u BiH?

Hronika 05.03.20, 09:19h

Ko je prvi pacijent zaražen korona virusom u BiH?
Početkom ove sedmice su uzeti nalazi koji su urađeni i koji su bili potvrdi kada je u pitanju korona virus

 

U Bosni i Hercegovini registrovan je prvi slučaj zaraze virusom korona. Iz nadležnih zdravstvenih institucija apeluju na građane da nema mjesta panici, prenosi N1.

 

Povodom potvrđenog prvog slučaja zaraze korona virusom, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić obraća se javnosti na konferenciji za novinare u Instititu za javno zdravstvo Republike Srpske u Banjaluci.

 

- Imamo prvi prijavljeni slučaj korona virusa. Radi se o osobi srednjovječne dobi, inače radnik u Italiji koji se krajem prošlog mjeseca vratio iz Italije. Nastanjen je ovdje u Banjaluci i koji se shodno preporukama javio u službu, a zatim bio upućen i na Klinički centar RS. Početkom ove sedmice su uzeti nalazi koji su urađeni i koji su bili potvrdi kada je u pitanju korona virus. Trenutno, pacijent je izolovan u Kliničkom centru RS, njegovo stanje je dobro, nema nikakvih tegoba - kazao je Šeranić.

 

Konferenciji za novinare prisustvovuju i v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zaljković, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

 

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske pod zdravstvenim nadzorom u ovom bh. entitetu do jučer je bilo 144 osoba koje su doputovale sa područja zahvaćenih virusom korona.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI