Decenijama se priča o kultnoj crnoj haljini...

Niko ne zna istinu o njoj: Šta se krije iza Dianine osvetničke odjeće zbog koje je svima na dvoru pao mrak na oči?

ŽENA iN 31.01.20, 10:48h

Niko ne zna istinu o njoj: Šta se krije iza Dianine osvetničke odjeće zbog koje je svima na dvoru pao mrak na oči?
Pojavila se 1994. u čuvenoj crnoj haljini koja je bila daleko od "obične haljine"

 

 


Princeza Diana je crnu kratku haljinu sa upadljivim dekolteom nosila na zabavi časopisa "Vanity fair" u londonskoj galeriji "Serpentine".


I haljina nije bila njen prvi izbor. Najprije je mislila da obuče elegantan model modne kuće "Valentino" , ali se u posljednjem momentu predomislila i izvukla iz ormana kreaciju grčke kreatorke Kristin Stambolian.


Lady Di ovu haljinu ranije nije nosila jer je smatrala da je ona previše izazovna čak i za modernu princezu.


Diana je 1994. već bila "slobodna " žena jer se 1990. rastala od princa od Walesa (sa Charlesom se vjenčala 1981., a zvanično su se razveli 1996). Ali nije ovo bio razlog njene odluke da obuče kultni crni model.

 

princeza-dajana-crna-haljina


Povod je bio dokumentarac koji se na javnoj televiziji emitovao iste večeri kada je organizovana "Vanity fair" zabava, a u kojem je princ Charles prvi put govorio o odnosu sa Dianom i PRVI PUT priznao da je u vezi sa Camillom Parker Bowles, o čemu se šuškalo godinama. Tačnije, već od prve godine njegovog braka sa Dianom koja je Camillu optužila za kraj njenog braka sa princem.


- Malo je gužva u našem braku, troje nas je u njemu - govorila je Diana.


Diana nije željela da sjedi kod kuće i plače dok Charles iznosi šokantne detalje i indirektno potvrđuje da je ju je varao sa Camillom.


Lady Di je i prije svečane večeri u Londonu uvjerila javnost da ona nije "takav tip žene", a onda je obukla osvetničku haljinu i pokazala svoju ljepotu, zavodljivost, slobodu, šarm...


"Gledajte me i plačite", kao da je htjela da ovom haljinom prenese poruku britanskom dvoru kojem sigurno nije bilo dobro dok je gledao kako Diana sa osmjehom na licu krši pravila koje je do juče morala da slijedi.


Charles je mogao da priča sve što je želio, Diana je imala preča posla.


Sasvim je jasno zašto je njena haljina dobila epitet "osvetnička".


Anna Harvey, bivša stilistkinja Lady Di, rekla je da je Diana te večeri izgledala kao milion dolara.


Nakon Dianine smrti 1997. godine, haljina je prodana na aukciji škotskom kolekcionaru Greameu Mackenzieju, a novac je dat za nekoliko dječjih dobrotvornih organizacija.

 

(Žena.blic/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI