Tragedija odjeknula širom svijeta

Detalji nesreće u kojoj je poginuo Kobe Bryant, njegova 13-godišnja kćerka i još 7 osoba: Helikopter je kružio i mijenjao visinu...

Hronika 27.01.20, 08:33h

Detalji nesreće u kojoj je poginuo Kobe Bryant, njegova 13-godišnja kćerka i još 7 osoba: Helikopter je kružio i mijenjao visinu...
Istraga je logistička noćna mora jer mjesto nesreće nema dobar pristup

 

Jedan od velikana NBA lige, košarkaš Kobe Bryant, poginuo je u nedjelju u padu helikoptera u blizini Los Angelesa, zajedno sa svojom 13-godišnjom kćerkom Giannom te sedam putnika, izjavili su dužnosnici, prenosi Index.

 

Helikopter se srušio u nedjelju oko 10 sati ujutro po lokalnom vremenu iznad brdovitoga terena u Calabasasu u Kaliforniji, oko 65 km sjeverozapadno od Los Angelesa.

 

"Nije bilo preživjelih. Imamo potvrdu koja pokazuje na to da je u helikopteru bilo devet ljudi, pilot i osam putnika", izjavio je na konferenciji za novinare šerif Los Angelesa Alex Villanueva. Odbio je identificirati žrtve.

 

Na pitanje novinara vjeruje li da je na mjestu nesreće bilo devet tijela, nakon što je u ranijim izvješćima naznačeno samo pet mrtvih, Villanueva je rekla: "To vjerujemo, da."

 

Povjerenik NBA-a Adam Silver potvrdio je da su Bryant i njegova kćerka Gianna među poginulima pa je uputio sućut Bryantovoj supruzi Vanessi.

 

NBC News je objavio da su još poginuli suigračica iz košarkaške ekipe Bryantove kćeri te roditelj suigračice John Altobelli i pilot. John Altobelli je trener bejzbol kluba Orange Coast. Među poginulima je, kako piše TMZ, i Christina Mauser. Mauser je bila košarkaška trenerica. Ko su ostali poginuli, za sada nije poznato.

 

Iako uzrok pada helikoptera nije poznat, razlog bi mogao biti jako loše vrijeme.

 

CNN-ov meteorolog Michael Guy kazao je kako je bila jako loša vidljivost u vrijeme kad je helikopter pao. Bilo je dosta magle.

 

"Vlažnost zraka bila je 100 posto, to znači da je zrak bio poput juhe", rekao je.

 

Kako piše TMZ, helikopter u kojem je bio Bryant više je puta kružio i mijenjao visinu. Tako je nekoliko minuta kružio na području Zoološkog vrta u Los Angelesu. Tada je letio prilično nisko, vjerojatno čekajući da se magla raziđe.

 

Oko 9:30 sati pilot je kontaktirao aerodrom Burbank. Tada je helikopter kružio, a zatim je nastavio put.

 

U 9:40 sati našli su se usred još veće magle. U tom je trenutku, piše TMZ, helikopter okrenuo na jug. To je bilo kobno jer je letio prema planinskom području. Pilot se naglo popeo s visine od 350 metara na visinu od 600 metara.

 

Nekoliko trenutaka kasnije, kako se čini, udarili su u planinu.

 

"Istraga je logistička noćna mora jer mjesto nesreće nema dobar pristup", rekao je. Dodao je da su se Kobeovi obožavatelji sjatili kod mjesta nesreće što sve dodatno čini "logističkom noćnom morom", prenosi CNN. 

 

"Naš sljedeći prioritet nakon što obavimo očevid je identifikacija i obavještavanje obitelji", rekao je Jonathan Lucas, mrtvozornik losanđeleškog okruga. 

 

"Stigle su vijesti da su košarkaška legenda Kobe Bryant i još tri osobe poginuli u padu helikoptera u Kaliforniji. To su grozne vijesti", napisao je prvo Trump na Twitteru.

 

Nešto se kasnije ponovno oglasio. 

 

"Kobe Bryant, unatoč tome što je bio jedan od zaista velikih košarkaša svih vremena, tek je započeo život. Toliko je volio svoju obitelj i imao tako veliku strast za budućnosti. Gubitak njegove lijepe kćeri Gianne čini ovaj trenutak još strašnijim", napisao je Trump na Twitteru te izrazio sućut obitelji preminulog legendarnog košarkaša.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI