Nije važno šta se predlaže, već ko to radi

Stanivuković: Ovo je licemjerstvo vlasti u RS, predlažu zakone koje su ranije odbili

Front 21.01.20, 15:19h

Stanivuković: Ovo je licemjerstvo vlasti u RS, predlažu zakone koje su ranije odbili
Stanivuković je najavio da će ponovo predložiti inicijativu da se u institucijama RS ne mogu nabavljati službeni automobili skuplji od 50.000 KM, kao i da budu označeni

 

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković smatra da je "licemjerno“ to što je vlast u Republici Srpskoj ranije odbila opozicioni prijedlog o ukidanju "bijelog hljeba“, a sada pokreće istu inicijativu.

 

Stanivuković je novinarima rekao da vlastima u RS očito više nije važno šta se predlaže, već ko to radi.

 

-Zakone za ukidanje 'bijelog hljeba' predlagali smo 2016. godine, ali je odbijen od svih poslanika vlasti. Ovo je malo bolesna situacija - naveo je on.

 

Sada je, kaže, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković (Ujedinjena Srpska), predložio ista dva zakona.

 

Stanivuković kaže da će biti principijelan i podržati zakone, jer je važno šta se predlaže, a ne ko to radi.

 

Petković je uputio u skupštinsku proceduru dva nacrta zakona čijim će usvajanjem biti ukinut “bijeli hljeb” izabranim i postavljenim fukcionerima u tom bh. entitetu.

 

Radi se o izmjenama zakona o radnim odnosima u državnim organima i statusu funkcionera u jednicama lokalne samouprave.

 

Stanivuković je najavio da će ponovo predložiti inicijativu da se u institucijama RS ne mogu nabavljati službeni automobili skuplji od 50.000 KM, kao i da budu označeni.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI