'godinu dana obećava da će riješiti problem zagađenja'

Bijes u SDA: Forto je kukavica i neznalica! On bi da bude premijer KS samo kad se treba slikati!

Front 17.01.20, 17:19h

Bijes u SDA: Forto je kukavica i neznalica! On bi da bude premijer KS samo kad se treba slikati!
Građani su opravdano dočekali sa nezadovoljstvom premijerov pokušaj relativizacije zagađenja u Sarajevu

 

Izjave premijera Edina Forte, u kojima minimizira problem zagađenja u Sarajevu i bježi od odgovornosti za njegovo rješavanje, pokazuju da je prvi čovjek Kantona kukavica i neznalica - navodi Jasmina Bišćević - Tokić

 

Građani su opravdano dočekali sa nezadovoljstvom premijerov pokušaj relativizacije zagađenja u Sarajevu. Podsjetit ću da je Forto, još dok je bio zastupnik u Skupštini, tokom proteklih godina, kada je i bilo manje zagađenje bio među prvima koji su Vladi KS upućivali najžešće kritike, a sada kada treba da preuzme odgovornost ponaša se kao najobičnija kukavica, te pokušava prebaciti odgovornost na Vladu FBiH. On bi dakle da bude premijer samo kada se treba slikati.

 

U decembru 2018. godine, odmah nakon općih izbora dao je nedvosmislenu izjavu da će – citiram – «riješiti problem zagađenja zraka u Sarajevu». Više od godinu dana je na vlasti, a zbog njegovog ignorantskog odnosa problem se u tom periodu samo pogoršao.

 

Podsjećam javnost i da je Federalna uprava za inspekcijske poslove dostavila dokumente, koji svjedoče o tome da je Forto bio kažnjavan zbog zagađivanja okoliša, dok je bio direktor firme Nexe. Sigurno je da Kanton neće napraviti iskorak kada je u pitanju rješavanje problema zagađenja, sve dok je na čelu lice poput Forte koje je zbog profita bilo spremno da žrtvuje zdravlje građana - navodi se u saopćenju koje potpisuje zastupnica Jasmina Bišćević - Tokić u Skupštini KS ispred Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI