Primila prijetnje neposredno prije napada

Ko je pucao u Melisu Mešić na Baščaršiji? Kuldija tvrdi da je tada bio na Grbavici, u toku potraga za momkom...

Hronika 12.01.20, 16:01h

Ko je pucao u Melisu Mešić na Baščaršiji? Kuldija tvrdi da je tada bio na Grbavici, u toku potraga za momkom...
Oštećena još nije saslušana, a policija traži njenog momka koji joj je navodno prijetio

 


Četrdesetdvogodišnji Mahir Kuldija, koji se tereti za pokušaj ubistva Melise Mešić na Baščaršiji, odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu će ostati još dva mjeseca u pritvoru.


Teške povrede

 

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi, mogao uticati na svjedoke, sakriti dokaze te počiniti novo krivično djelo i uznemiriti javnost. Ovo je za Oslobođenje potvrdio Kuldijin advokat Damir Kočo.

 

Kuldija se, podsjetimo, tereti da je u novembru 2019. godine u jutarnjim satima u srcu Baščaršije ispalio dva hica u Melisu Mešić, koja je krenula na posao. Ona je zbog teških povreda smještena na KCUS. Utvrđeno je da joj je pucano u leđa i nogu te da joj je jedan hitac prošao kroz pluća, zbog čega je zadobila povrede opasne po život.

 

 

- Oštećena još nije saslušana. Postoje informacije da je Mešić imala momka koji joj je prijetio neposredno prije pucnjave. U toku je potraga za njim radi ispitivanja, rekao je za Oslobođenje izvor blizak policiji.


Negirao pucnjavu

 

Na sjednici održanoj u Kantonalnom sudu u Sarajevu nakon hapšenja osumnjičenog, advokat Kočo je kazao da je njegov branjenik u kritičnom periodu bio u Lutriji BiH u Zagrebačkoj ulici, te da je njegov alibi lako provjerljiv, jer Lutrija ima videonadzor.

 

I Kuldija je tada negirao da je pucao u 42-godišnjakinju ističući da oštećenu nikad prije nije vidio, niti ju je poznavao. Inače, Kuldija je i ranije osuđivan na tri godine zbog pokušaja ubistva.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI