predsjednica ima iskustva

Vatrena Kolinda na krilima kampanje: Znam držati pušku u rukama, spremna sam život staviti na kocku za Hrvatsku!

Front 13.12.19, 10:15h

Vatrena Kolinda na krilima kampanje: Znam držati pušku u rukama, spremna sam život staviti na kocku za Hrvatsku!
Uz riječi kako u Domovinskom ratu nije bila braniteljica, rekla je da sada „redovito odlazi među naše vojnikinje i vojnike u Afganistanu i drugdje diljem svijeta, jer se danas Hrvatska brani daleko od Hrvatske“

 

Kandidatkinja HDZ-a za novi predsjednički mandat Kolinda Grabar Kitarović sinoć je na predizbornom skupu u Karlovcu pozvala je birače da 22. prosinca iziđu na izbore i da biraju „kontinuitet rasta i razvoja, suradnje, jer želimo bogatu Hrvatsku prepoznatljivu u svijetu, kojoj se svi dive“ - piše Index.

 

Govoreći o hrvatskoj vojnoj industriji, rekla je da su među najboljima u svijetu, da podržava karlovačku tvrtku HS produkt te da kao predsjednica i vrhovna zapovjednica Hrvatske vojske „zna držati pušku u rukama“.

 

"I ja sam spremna staviti svoj život na kocku za Hrvatsku"

 

Uz riječi kako u Domovinskom ratu nije bila braniteljica, rekla je da sada „redovito odlazi među naše vojnikinje i vojnike u Afganistanu i drugdje diljem svijeta, jer se danas Hrvatska brani daleko od Hrvatske“.

 

"Želim im reći da je predsjednica, njihova vrhovna zapovjednica, uvijek tu u prvim redovima gdje ste i vi, da im pokažem da sam i ja spremna staviti svoj život na kocku za Hrvatsku", rekla je Grabar-Kitarović.

 

Posebno se obratila umirovljenicima i najavila da će se zalagati za postavljanje pravobranitelja za prava umirovljenika jer se njihov glas „mora puno glasnije čuti“.

 

"Ja i HDZ nudimo optimizam i vjeru u sebe"

 

Braniteljima, umirovljenicima, blokiranima, mladima  i svima drugima rekla je da ona i HDZ nude optimizam i vjeru u sebe, u svoju Hrvatsku i njezine ljude, jer da „Hrvatska sa svojim talentiranim ljudima svuda u svijetu pokazuje da smo uvijek među najboljima“.

 

„Idemo dičiti se time, idemo vratiti te ljude u Hrvatsku, stvoriti uvjete da riješimo pitanje svih pitanja, a to je demografija. Neka se mladi školuju u inozemstvu, pustimo ih. Za to sam da osnujemo zakladu kojom će se stipendirati talentirani mladi hrvatski državljani, na najboljim svjetskim učilištima, a onda da se vrate ovdje i prenesu nova znanja i iskustva, da se ne vrtimo u krug nekih starih ideja, već da Hrvatsku postavimo onako kako smo je postavili u vanjskoj politici, rame uz rame s onim najboljima“, rekla je u govoru Grabar-Kitarović.

 

Za kritike da se na skupovima državnika u inozemstvu „progura u prve redove“, rekla je: „Čekajte, pa nisam ja tamo nekakva Kolinda i ne znam što, ja sam predsjednica Republike Hrvatske i moja je dužnost pokazati gdje je mjesto mojem narodu i mojoj državi, a to je u prvim redovima“, istaknula je i dobila veliki pljesak 200-tinjak okupljenih članova i simpatizera HDZ-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI