isprobajte

Priroda ima rješenje za sve: Glavobolju ćete najbolje utišati s ovim namirnicama

Lifestyle 11.12.19, 20:14h

Priroda ima rješenje za sve: Glavobolju ćete najbolje utišati s ovim namirnicama
Umjesto prečeste primjene analgetika, bolje je pokušati s prirodnim načinima liječenja, a ove namirnice mogu pomoći

 

Kad nas glava zaboli, obično pribjegavamo istom postupku: pijemo analgetik, a ako smo kod kuće i imamo malo vremena, pokušat ćemo i odrijemati u zamračenoj prostoriji.

 

Umjesto prečeste primjene analgetika, bolje je pokušati s prirodnim načinima liječenja, a ove namirnice mogu pomoći, piše ljepotaizdravlje.hr

 

Pečeni krumpir

Naš omiljeni prilog uz glavno jelo može pomoći i ublažiti glavobolju, osobito ako ima veze s konzumacijom alkohola prethodnog dana. “Kako je alkohol diuretik, on izaziva ne samo dehidriranost već i gubitak kalija”, objašnjava dijetetičarka dr. Erin Palinski. “Hrana bogata kalijem može olakšati glavobolju od mamurluka”, kaže ona, a pečeni krumpir – pazite, s ljuskom! – je jedan od najimpresivnijih izvora kalija: čak 721 mg, u usporedbi s inače popularnom bananom koja ima 467 mg.

 

Lubenica

Najčešći uzrok glavobolje je dehidriranost, čak i ako nije povezana s mamurlukom, tvrdi nutricionistica Stela Metovas. Zato vrijedi pokušati s bogatom kombinacijom voća i povrća koja sadrži esencijalne minerale kao što je magnezij, jer tako možemo čak i prevenirati glavobolju. Odličan koktel je sljedeći: 200 g lubenice, malo leda, pola žličice meda i malo naribanog đumbira!

 

Sezam

Sitne sjemenke sezama su, zapravo, prava nutricionistička mini-bomba. “Sezam je bogat vitaminom E”, objašnjava dr. Palinski, te pomaže uravnotežiti razinu estrogena i smiriti migrenu tijekom menstruacije. Zato svaku vašu salatu, prženo jelo, pa čak i juhu, posipajte s malo sezama. Bolje je od aspirina.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI