Potpredsjednik partije Zukan Helez najavio

'U SDP stižu velika imena! To nisu bezveze ljudi... Prvo su trebali da pređu u paketu, ali onda...

Front 03.12.19, 21:02h

'U SDP stižu velika imena! To nisu bezveze ljudi... Prvo su trebali da pređu u paketu, ali onda...
Helez je u razgovoru s voditeljem emisije rekao da su transferi trebali biti organizovani ''u paketu'' što SDP-u nije bilo prihvatljivo

 

Zukan Helez, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine i zastupnik u državnom Parlamentu, kazao je danas za N1 da će stranka u čijem je rukovodstvu uskoro dovesti nekoliko uglednih novih članova te da su u toku završni pregovori s nekoliko poznatih imena bh. političke scene.

 

Helez je u razgovoru s voditeljem emisije Zvonkom Komšićem, rekao da su transferi trebali biti organizovani ''u paketu'' što SDP-u nije bilo prihvatljivo.

 

Otkrio je s kim SDP trenutno pregovara.

 

''To je trebalo u paketu trebalo da pređe veći broj ljudi. Ključni ljudi su insistirali da to bude u paketu. Mi smo stava da ne možemo to uraditi jer mislimo da nekima nije mjesto u SDP-u. To će se dogoditi, razgovaramo s jednim bivšim gradonačelnikom iz drugog entiteta. Razgovaramo s jednim akademikom'', ispričao je on.

 

Na insistiranje da se spomenu imena, Helez je kazao da ne želi.

 

''Nemojte da vam govorim, molim vas, da ne bismo poremetili. Radi se o ljudima koji su dobili mandate na svim nivoima, to nisu bezveze ljudi'', pojasnio je on.

 

Helez je govorio i o Programu reformi, imovinskom kartonu i ostalim aktuelnim temama. Pogledajte kompletan razgovor.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI