LIDER HDZ-A OPTIMISTIČAN

Čović: Proces je krenuo, očekujem formiranje Vijeća ministara za 15 dana

Front 22.11.19, 14:58h

Čović: Proces je krenuo,  očekujem formiranje Vijeća ministara za 15 dana
- Time ćemo pokrenuti izuzetnu dinamiku ne samo ka euroatlantskom putu nego i na unutarnjim reformama - izjavio je u petak Čović nakon svečanosti obilježavanja početka radova na dionici autoceste Počitelj - Zvirovići

 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio da će za deset do petnaest dana biti završene sve procedure oko formiranja novog saziva Vijeća ministara BiH.

 

- Time ćemo pokrenuti izuzetnu dinamiku ne samo ka euroatlantskom putu nego i na unutarnjim reformama - izjavio je u petak Čović nakon svečanosti obilježavanja početka radova na dionici autoceste Počitelj - Zvirovići.

 

Dodao je kako će prvi dan nakon proglašenja Vijeća ministara BiH u Bruxelles biti poslan dokument koji su usuglasili čelnici većine političkih opcija u BiH zajedno s predstavnicima institucija koje brinu o NATO putu BiH.

 

Kada je u pitanju formiranje federalne vlade, Čović kaže kako se paralelno razgovara i o reformi Federacije, posebice izbornom zakonodavstvu.

 

- Taj proces je krenuo i ako se on završi paralelno s ovim procesom, onda nema razloga federalnu vladu čekati više od mjesec-dva - dodao je Čović.

 

 

(FENA/ad)

 

BLIN
KOMENTARI