Wilhelm Weber tvrdi da situacija nije onakva kakvom se čini

'Corinna skriva istinu... Ne, to ne može biti kraj': Bivši Schumacherov menadžer progovorio o legendi Formule 1

Sport 12.11.19, 14:35h

'Corinna skriva istinu... Ne, to ne može biti kraj': Bivši Schumacherov menadžer progovorio o legendi Formule 1
Znam da je Michaelu teško, ali ne znam je li napravio kakav napredak. Volio bih znati kako mi je te rukovati se s njim i pogladiti mu lice, rekao je Webber

 

Bivši menadžer vozača Formule 1 Michaela Schumachera, Wilhelm "Willi" Weber, tvrdi da Schumacherova supruga Corinna skriva istinu o zdravstvenom stanju legende automobilističkog sporta, piše Daily Mail.

 

Podsjećamo, Schumacher je 29. decembra 2013. godine u nesreći na skijanju na francuskoj stazi Combe de la Saulire zadobio tešku ozljedu mozga kada je tokom prelaska preko neoznačene staze pao i glavom udario u kamen. Liječnici su rekli da bi gotovo sigurno poginuo da nije nosio kacigu. Bivši je vozač Formule 1 potom stavljen u induciranu komu na šest mjeseci. Schumacher se od 9. septembra 2014. godine liječi u svome domu na Ženevskom jezeru. O njemu brinu supruga te djeca Gina-Marie (22) i Mick (20).

 

Weber, Schumacherov prijatelj i bivši menadžer kojemu je zabranjeno posjećivati 50-godišnjeg Nijemca, tvrdi da situacija nije onakva kakvom se čini te da se vozačeva supruga brine da će "istina" izaći na vidjelo.

 

"Znam da je Michaelu teško, ali ne znam je li napravio kakav napredak. Volio bih znati kako mi je te rukovati se s njim i pogladiti mu lice. Nažalost, Corinna to ne dopušta. Vjerovatno se boji da ću vidjeti što se događa i to dati u javnost. Snažno vjerujem u Michaelov oporavak jer on je borac. Ako postoji šansa, on će je iskoristiti. To ne može biti kraj. Molim se za njega i uvjeren sam da ću ga opet vidjeti", rekao je Weber u razgovoru za njemački dokumentarni film.

 

Bivši menadžer Ferrarijeve ekipe u Formuli 1 Jean Todt rekao je u junu ove godine u razgovoru za Radio Monte Carlo da Schumacher dobro napreduje, ali da se muči s komunikacijom. Rekao je i da Schumacher u svome domu u Švicarskoj može gledati utrke Formule 1.

 

Francuske novine Le Parisien izvijestile su u septembru ove godine da je Schumacher primljen u bolnicu Hôpital Européen Georges-Pompidou u Parizu i podvrgnut protuupalnom tretmanu koji je uključivao perfuziju matičnim stanicama. Medicinsko osoblje koje je brinulo za Nijemca reklo je da je bio pri svijesti.

 

Schumacher u javnosti nije viđen od nesreće.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI