ZBOG NEREGULARNIH IZBORA

Ogorčeni građani napali gradonačelnicu: Izvukli je na ulicu, polili cvenom bojom, ošišali, a onda...

Front 08.11.19, 18:19h

Ogorčeni građani napali gradonačelnicu: Izvukli je na ulicu, polili cvenom bojom, ošišali, a onda...
Antivladini demonstranti sačekali su na izlasku iz vladine zgrade. Optužili su je da je regrutovala simpatizere Moralesove vlasti i dovodila ih u grad kako bi razbili proteste

 

 


Građani La Paza, nezadovoljni situacijom u Boliviji, izašli su na ulice širom države kako bi protestovali protiv akutelne vlasti. Kao glavni razlog protesta, demonstranti su naveli navodnu neregularnost izbora na kojima je Evo Morales odnio pobjedu.


Pored La Paza, najdinamičnije je bilo u Vintu, gdje su građani napali gradonačelnicu Patricia Arce, koju su izvukli na ulicu, pritom je polivši crvenom farbom, a zatim su je i ošišali.


Vintu, grad od 60.000 stanovnika, preplavljen je ljudima s maskama koji su razorili grad palicama i kamenicama.


Gradonačelnicu Arce, članicu vladajućeg Pokreta za socijalizam, antivladini demonstranti sačekali su na izlasku iz vladine zgrade. Optužili su je da je regrutovala simpatizere Moralesove vlasti i dovodila ih u grad kako bi razbili proteste, navode strani mediji.

 


Napad na gradonačelnicu Arce osudio je predsjednik Evo Morales i potpredsjednik Alvaro Garcia rekavši da je za demonstrante zločin biti žena, kao i da se Bolivija suočava sa onim što je okarakterisao kao novi talas fašizma, prenosi B92.


U protestima je život izgubio i jedan mladić, što je ukupno treća smrt od 20. oktobra, kada su izbori održani.


Podsjećanja radi, Evo Morales je na vlasti od 2006. godine, a 20. oktobra je na izborima produžio svoj mandat. Opozicioni lider Carlos Mesa okarakterisao je te izbore kao "monumentalnu prevaru".

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI