FOTO&VIDEO/ Ne želi podnijeti ostavku

Političar u seks skandalu - procurile snimke s jahte kod Dubrovnika, autor prijeti sa još objava: 'Imam i one s kokainom...'

Hronika 09.10.19, 14:32h

Političar u seks skandalu - procurile snimke s jahte kod Dubrovnika, autor prijeti sa još objava: 'Imam i one s kokainom...'
Prošlog ponedjeljka je anonimni autor počeo objavljivati priče o jednom advokatu i njegovom prijatelju. Na blogu naziva 'Đavolji advokat' kasnije je otkriveno da se radi upravo o gradonačelniku

Prošlog tjedna su na jednom blogu počele izlaziti priče o Zsoltu Borkaiju, gradonačelniku mađarskog grada Gyora i bivšeg predsjednika Mađarskog olimpijskog odbora. U postovima na tom blogu autor Borkaija optužuje za zloupotrebu moći, korupciju, korištenje droga i korištenje usluga prostitutki.

 

Nedugo nakon tog teksta, na tom su blogu objavljene fotografije i videosnimke na kojima se vidi kako gradonačelnik ima seksualne odnose s jednom mladom ženom, dok su u istoj sobi i drugi, oskudno odjeveni ljudi, prenosi Hungary Today.

 

Prošlog ponedjeljka je anonimni autor počeo objavljivati priče o jednom advokatu i njegovom prijatelju. Na blogu naziva 'Đavolji advokat' kasnije je otkriveno da se radi upravo o gradonačelniku Zsoltu Borkaiu, koji je inače i bivši olimpijski prvak u gimnastici te bivši predsjednik Mađarskog Olimpijskog odbora. Drugi čovjek o kojem se na tom blogu pisalo je Zoltán Rákosfalvy, jedan od najutjecajnijih biznismena u Győru, također usko povezan s politikom Fidesza.

 

Ime Rákosfalvyja se već pojavljivalo u novinama prije nekoliko godina. Naime, on je 2012. godine kupio zemlju na kojoj je nedugo nakon toga Audi želio proširiti svoj logistički centar, a nakon reklasifikacije zemlje, ona je postala iznimno vrijedna, zbog čega je Rákosfalvy zaradio puno novca. Također, nakon što je dobio koncesije za kasina u Gyoru, Pečuhu i Miskolcu, postao je jedan od najvećih vlasnika kasina u Mađarskoj. U oba ga se slučaja povezivalo s korupcijom.

 

Kasnije su se na internetu pojavile fotografije i snimke s putovanja jahtom po Jadranu, a sve je snimljeno u blizini Dubrovnika. Na njima su se gradonačelnik i njegov prijatelj Rákosfalvy vidjeli s brojnim mladim ženama. Na jednoj se slici vidi i seks Borkaia s jednom od tih djevojaka, a video je objavljen i na jednoj od najpopularnijih porno stranica, koja je objavila i poveznicu na taj blog.

 

Autor bloga obećao je da će u budućim postovima objaviti još kompromitirajućeg sadržaja.

 

'Objavit ću i slike na kojima se vidi kako ušmrkava kokain. Imam i druge snimke, ne samo ove od prošle godine, ali ti to već znaš', napisao je autor bloga, obraćajući se gradonačelniku.

 

 

Zsolt Borkai je otkazao posljednji događaj u svojoj kampanji i izdao samo kratku obavijest: 'Laži objavljene o meni smatram dijelom cirkusa kampanje opozicije, koja za cilj ima odvratiti pažnju s vlastite nesposobnosti', rekao je.

 

Kasnije je ipak priznao da je on na spornim snimkama i fotografijama koje je na blogu objavila još nepoznata osoba, no tvrdi da neće podnijeti ostavku i da će u nedjelju sudjelovati na izborima za gradonačelnika, javlja Hungary Today.

 

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI