Turski predsjednik u dvodnevnoj posjeti Beogradu

Erdogan stigao u Srbiju: Razgovor s Vučićem u četiri oka, svečani doček ispred Palate Srbija

Front 07.10.19, 15:49h

Erdogan stigao u Srbiju: Razgovor s Vučićem u četiri oka, svečani doček ispred Palate Srbija
Predsjednik Vučić je zahvalio turskom predsjedniku što je doveo u Srbiju brojnu privrednu delegaciju i istakao da je robno-trgovinska razmjena dvije zemlje u posljednje dvije godine napredovala

 

Predsednik Turske Recep Tayyip Erdogan danas stigao je danas u zvaničnu posjetu Srbiji. On će u srpskoj prijestonici boraviti dva dana, a njegov domaćin je srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

 

Turski predsjednik je u Srbiju stigao avionom, ali ga je po Beogradu provozala blindirana limuzina, koju će koristiti tokom posjete Srbiji.

 

U Palati Srbija počela je druga sjednica Visokog savjeta za saradnju Srbije i Turske predvođena dvojicom predsjednika.

 

Erdogan je rekao da očekuje izuzetno plodan sastanak i podsjetio na to da Srbija i Turska ove godine obilježavaju 140 godina diplomatskih odnosa. Dodao je i da očekuje da će bilateralna saradnja na poljima ekonomije, politike, kulture dve zemlje biti još bolja u budućnosti i prenio srdačne pozdrave turskog naroda i njihovu ljubav prema ljudima u Srbiji.

 

Predsjednik Vučić je zahvalio turskom predsjedniku što je doveo u Srbiju brojnu privrednu delegaciju i istakao da je robno-trgovinska razmjena dvije zemlje u posljednje dvije godine napredovala.

 

Predsjednik Srbije je kazao da su na bilateralnom sastanku razgovarali o mnogim važnim temama i izrazio uvjerenje da bilateralni odnosi dve zemlje, kao i ekonomski mogu još napredovati.

 

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović takođe se nalazi u Palati Srbija, gdje je kazala da je važno napraviti autoput između Srbije i BiH, a da su ideju pokrenuli Vučić i Erdogan.

 

Ona je kazala da sutra počinju glavni radovi, ali i da bi između Srbije i BiH trebalo da bude samo jedan granični prelaz.

 

- Konstatovali smo da je naša saradnja sve bolja, da je srpski izvoz uvećan za 7,8 puta u odnosu na prije deset godina. Naravno da je i srpski uvoz višestruko uvećan, i iznosi preko 750 miliona eura - rekao je Vučić.

 

U Beogradu danas boravi i čuveni turski košarkaš Hidajet Turkoglu, kao član delegacije predsjednika Erdogana.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI