uspješni sportista kod kuće

Tuka stigao u Sarajevo: Dočekali ga roditelji, obratit će se navijačima pa na džumu...

Hronika 04.10.19, 11:44h

Tuka stigao u Sarajevo: Dočekali ga roditelji, obratit će se navijačima pa na džumu...
Za razliku od tradicionalnog mjesta dočeka naših najboljih sportista – balkona iznad Vječne vatre u sarajevskoj Titovoj - centralna manifestacija dočeka najtrofejnijeg bh. sportiste održat će se večeras u 20 sati u Zenici

 

Svjetski vicešampion na 800 metara Amel Tuka upravo je doputovao iz Dohe na Aerodrom Sarajevo, gdje su ga dočekali roditelji. Kako saznaje Avaz na licu mjesta, u 12 sati Tuka će se pojaviti pred okupljenim građanima koji su došli da ga dočekaju, održat će i konferenciju za medije. 

 

Za razliku od tradicionalnog mjesta dočeka naših najboljih sportista – balkona iznad Vječne vatre u sarajevskoj Titovoj - centralna manifestacija dočeka najtrofejnijeg bh. sportiste održat će se večeras u 20 sati u Zenici.

 

Prema protokolu, nakon slijetanja na Sarajevski aerodrom, održat će se pres-konferencija, nakon čega će se srebreni Tuka obratiti navijačima.

 

Iako je bilo planirano da odmah s aerodroma otputuje porodici u Kakanj, izrazio je želju da prvo klanja džuma-namaz.

 

Najbolji bh. atletičar u nedjelju je osvojio drugo mjesto u utrci na 800 metara u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi i tako osvojio srebrenu medalju, što je najveći uspjeh bh. sporta.

 

Svjetski prvak je Donovan Brejzer (Brazier), koji je dionicu od 800 metara istrčao za 1:42,34. Naš Tuka imao je vrijeme od 1:43,47, a treći je Ferguson Rotič (Rotich) s vremenom od 1:43,82.

 

Podsjećamo, Tuka je 2015. na Svjetskom prvenstvu u Kini osvojio bronzanu medalju.

 

 

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI