stigle oštre osude

Nakon upada huligana: Dvije osobe uhapšene zbog napada na portal Radiosarajevo.ba

Hronika 28.09.19, 08:53h

Nakon upada huligana: Dvije osobe uhapšene zbog napada na portal Radiosarajevo.ba
Dodao je da je jedna osoba 1990., a druga 1991. godište

 

Dvije osobe su uhapšene nakon napada grupe huligana koji se predstavljaju kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala Radiosarajevo.ba.

 

- Dvije osobe osumnjičene za izvršenje ovog krivičnog djela uhapšene su u petak 23.15 sati od strane policijskih službenika MUP-a KS - potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica.

 

Dodao je da je jedna osoba 1990., a druga 1991. godište.

 

- Bit će privedeni u službene prostorije MUP-a KS, a nakon kriminalističke obrade bit će predati Tužilaštvu KS na dalje postupanje - pojasnio je Katica.

 

U međuvremenu, Društvo novinara BiH oštro je osudilo napad huligana na novinare i urednistvo redakcije portala Radiosarajevo.ba i njihov zahtjev za uklanjanje teksta.

 

- Takav napad je direktan atak na slobodu pisane riječi, ali i na rad i dostojanstvo novinara. Stoga Društvo novinara BiH poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da istraži ovaj slučaj i uhapsi počinioce ovog napada, te da zaštiti zaposlene u pomenutoj redakciji - navodi se u saopćenju.

 

(Foto: Arhiv/DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI