video/ pale prve žrtve, poginuo dječak

Pogledajte prve snimke čudovišnog uragana koji je poharao Bahame: Vjetrovi do 320 km/h metu sve pred sobom...

Hronika 02.09.19, 11:10h

Pogledajte prve snimke čudovišnog uragana koji je poharao Bahame: Vjetrovi do 320 km/h metu sve pred sobom...
Službe upozoravaju da bi ovakvo stanje moglo ostati i tijekom cijelog ponedjeljka. Stanovnici Freeporta gotovo nisu oka sklopili dok Dorian divlja

 

Uragan Dorian u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak još uvijek udara u Bahame dok Nacionalni centar za uragane (NHC) upozorava na ‘ekstremno uništenje’.

 

Otok Grand Bahama, na kojem živi oko 50.000 ljudi, neprestano je na udaru jakih vjetrova, objavio je NHC u ponedjeljak oko četiri sata ujutro po lokalnom vremenu. Uragan je neznatno oslabio i pred jutro su izmjereni vjetrovi od 265 km/h. Međutim, opasnost je još uvijek velika jer uragan se kreće sporo, a izia sebe ostavlja pustoš.


Službe upozoravaju da bi ovakvo stanje moglo ostati i tijekom cijelog ponedjeljka. Stanovnici Freeporta gotovo nisu oka sklopili dok Dorian divlja. 

 

- Naleti vjetra traju čitavu noć, struje nemamo. Izvana dopiru zvukovi poput motora mlažnjak, a vjetar kao da urla dok kupi sve pred sobom - rekao je dopisnik CNN-a Patrick Oppmann dodajući da se očekuje povećanje razine mora od šest do sedam metara dok je najveći vrh otoka Grand Bahama devet metara. 

 

- Većina otoka će do kraja dana biti pod vodom - rekao je Oppmann.

 

 

Ostatak teksta i videopriloge pronađite ovdje

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI