Incident kod Velike Kladuše

Nekoliko migranata povrijeđeno u blizini granice s Hrvatskom, u MUP-u tajnoviti: Istragu provodi Granična policija BiH

Hronika 07.08.19, 11:56h

Nekoliko migranata povrijeđeno u blizini granice s Hrvatskom, u MUP-u tajnoviti: Istragu provodi Granična policija BiH
Iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike USK konstatovali su kako su povrijeđeni strani državljani hospitalizirani u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši, gdje su im sanirane povrede

 

Pripadnici Granične policije BiH sinoć su u blizini državne granice s Republikom Hrvatskom kod Velike Kladuše, pronašli grupu ilegalnih migranata s uočljivim fizičkim povredama.

 

Potvrdio je to i glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) Ale Šiljdedić, istakavši da cjelokupnu istragu provodi Granična policija Bosne i Hercegovine.

 

- Prema saznanjima s terena mogu potvrditi da se incident dogodio, međutim ne mogu govoriti o detaljima ovog događaja, s obzirom da su povrijeđene migrante pronašli kolege iz Granične policije i oni obavljaju sve istražne radnje - rekao je Šiljdedić.

 

Iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike USK konstatovali su kako su povrijeđeni strani državljani hospitalizirani u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši, gdje su im sanirane povrede.

 

Još uvijek nisu zvanično saopćeni razlozi, odnosno uzroci incidenta u blizini granice s Republikom Hrvatskom, kao ni broj povrijeđenih lica, te stepen ozbiljnosti zadobivenih i saniranih povreda.

 

Iz Granične policije BiH saopćili su kratko danas kako je u vezi s događajem na granici Bosne i Hercegovine, na području Velike Kladuše, upoznato Tužilaštvo BiH.

 

Iz Granične policije u saopćenju nisu iznosili nikakve detaljnije informacije povodom incidenta u blizini državne granice Bosne i Hercegovine i Hrvatske u kojem je nekoliko migranata povrijeđeno, već su samo kratko naveli kako "Granična policija poduzima mjere i radnje pod nadležnošću Tužilaštva BiH, u skladu s čim su informacije u nadležnosti Tužilaštva BiH".

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI