Zahuktalo se između SDA i lidera Naroda i pravde

Konakovićev kum Igor Stojanović optužuje Zolja da je u ViK zaposlio 110 osoba, a evo šta je prava istina

Front 29.07.19, 13:38h

Konakovićev kum Igor Stojanović optužuje Zolja da je u ViK zaposlio 110 osoba, a evo šta je prava istina
Da je riječ o čistoj izmišljotini i lošem pokušaju skretanja pažnje najbolje govore činjenice, koje je vrlo lahko provjeriti, navodi se u saopćenju KO SDA

 

- U silnoj želji da prikriju svoj nedjela i u očima javnosti sebe prikažu kao „poštene pravednike“ koji rade „u interesu naroda“, iz vladajuće sarajevske garniture pokušavaju ocrniti sve one koji ne pripadaju njihovim kumovsko-rodbinskom klanu - smatraju u KO SDA Sarajevo.

 

- Tako su optužili Adema Zolja, koji je kao kadar SDA obavljao dužnost premijera Kantona Sarajevo u periodu od početka aprila do kraja decembra 2018. godine (nepunih devet mjeseci) da je zaposlio na desetine ljudi u javna preduzeća, uključujući i svoju suprugu. Da je riječ o čistoj izmišljotini i lošem pokušaju skretanja pažnje najbolje govore činjenice, koje je vrlo lahko provjeriti. Naime, Amra Zolj, koja već 25 godine radi kao urednica na državnoj i kantonalnoj televiziji nije zaposlena kao PR u ZZO Kantona Sarajevo, iako je na javnom konkursu za to radno mjesto bila najbolje rangirana. Osim toga, desetine novozaposlenih u javnim preduzećima posao je dobilo u vrijeme kada je Sarajevom kao premijer upravljao Elmedin Konaković. Primjera radi, kantonalni zastupnik Igor Stojanović, u slobodno vrijeme kum lidera Naroda i pravde, optužio je Zolja da je samo u JKP Vodovod i Kanalizacija zaposlio 110 osoba, a prava istina je da su svi ti radnici zaposleni u vrijeme kuma Konakovića.


Iako je SDA do sada dokazala da Konaković za svoje greške uvijek optužuje druge, lider Naroda i pravde, zajedno sa svojim sljedbenicima i navijačima, i dalje za sve što je radio odgovornost prebacuje na druge. Ali, budući da su vlast skrojenu po njegovim aršinima ministri već počeli napuštati, a afere aktuelnih sarajevskih vlastodržaca nižu se jedna za drugom, očekujemo da će cijela istina o „slijepom vođi“ uskoro biti potpuno razgolićena - navedeno je u saopćenju KO SDA Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI