Predsjedavajućeg Skupštine KS optužuju za 'kukavički bijeg od odgovornosti'

SDA: Moguć je odlazak Konakovića iz Naroda i pravde i osnivanje nove stranke

Front 27.07.19, 11:13h

SDA: Moguć je odlazak Konakovića iz Naroda i pravde i osnivanje nove stranke
Elmedin Konaković je u KS na vlasti već četiri godine, i građani nisu vidjeli od njega nikakvih rezultata, već samo kukavički bijeg od odgovornosti, praćen po pravilu velikom galamom, navodi se u saopštenju KO SDA Sarajevo

 

Kantonalni odbor SDA smatra licemjernom politiku koju provodi novi direktor VIK-a Enver Hadžiahmetović, koji je zvonio na sva zvona o "nestranačkom menadžmentu", a čim je zasjeo u fotelju počeo je zapošljavati nesposobne kadrove Naroda i pravde.

 

- Činjenica da je Konakovićev direktor VIK-a zaposlio šefa izbornog štaba Naroda i pravde i predsjednika Općinskog odbora Naroda i pravde Stari Grad Damira Saračevića na Projektu detekcije curenja i smanjenja neprihodovane vode u potpunosti diskreditira novo rukovodstvo VIK-a.

 

Dok Konaković neuspješno pokušava zamazati oči javnosti "progoneći" korisnike koncesija za vodu, kojima je upravo on dodijelio te koncesije, njegovi poslušnici u VIK-u krenuli su sa instaliranjem nekompetentnih kadrova, čime su potvrdili da su istrenirani korupcijski kartel, te da su njihove priče da su bolji od ostalih – šarene laže.

 

Elmedin Konaković je u KS na vlasti već četiri godine, i građani nisu vidjeli od njega nikakvih rezultata, već samo kukavički bijeg od odgovornosti, praćen po pravilu velikom galamom.

 

Moguće je očekivati da će nakon nekog vremena Konaković istupiti iz Naroda i pravde, te osnovati novu stranku, i tražiti ponovo povjerenje, uz tvrdnju da su ga u Narodu i pravdi tjerali na korupciju i "vezali mu ruke", te da zbog toga ništa nije uradio - saopšteno je iz Press službe KO SDA Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI