Na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Glavnog vijeća HNS-a

Čović najavio 'oštar zaokret': Nema više razvlačenja sa izbornim zakonodavstvom

Front 15.07.19, 14:53h

Čović najavio 'oštar zaokret': Nema više razvlačenja sa izbornim zakonodavstvom
HNS će nastaviti s iznošenjem jasnih stavova o poziciji hrvatskoga naroda i zauzimati se za sve vrijednosti za koje se dosada zauzimao, bez obzira kolika šteta bila, velika ili mala. Za mene je uvijek šteta ogromna, rekao je Čović

 

Predsjedništvo i Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora (HNS) na zajedničkoj sjednici u ponedjeljak najavilo je skoro usvajanje strategije djelovanja svih tijela HNS-a kako bi se osnažila pozicija hrvatskog naroda u BiH.

 

- Morat ćemo napravit oštar zaokret, u smislu da se neće moći razvlačiti s izbornim zakonodavstvom, kao što se radilo pred izbore godinu dana, a partneri za koje smo se opredijelili dijeliti vlast na svim razinama morat će to razumjeti ili ne trebaju više računati na partnerstva - izjavio je u stanci zajedanja predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović.

 

Poručio je kako više neće imati potporu oni "koji prave blokadu u funkcioniranju države BiH, kako bi se dodatno proizvodile krize na svim razinama vlasti".

 

- Ovakvo stanje nikome u BiH ne može odgovarati, a ponajmanje najmalobrojnijem, hrvatskom narodu - dodao je Čović.

 

Komentirajući potez političkih stranka Hrvatske nezavisne liste, Hrasta BiH, Čapljinske nezavisna lista i Hrvatske republikanske stranke, koje su zamrznule svoj status u HNS-u i Predsjedništvu toga tijela, Čović je kazao kako se samo zajedničkim djelovanjem i jasnim iznošenjem stavova u tijelima HNS-a može politički djelovati.

 

- HNS će nastaviti s iznošenjem jasnih stavova o poziciji hrvatskoga naroda i zauzimati se za sve vrijednosti za koje se dosada zauzimao, bez obzira kolika šteta bila, velika ili mala. Za mene je uvijek šteta ogromna - rekao je Čović i dodao kako će se "neke stvari korigirati na uštrb stavova stranka koje su zamrznule svoj status".

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI