Novi politički subjekt na bh. sceni

Lagumdžija i društvo sada i zvanično prave stranku: Osnivačka skupština SPD-a u subotu u Sarajevu

Front 25.06.19, 17:09h

Lagumdžija i društvo sada i zvanično prave stranku: Osnivačka skupština SPD-a u subotu u Sarajevu
Uz Zlatka Lagumdžiju, od osoba poznatih odranije iz bh. političkog života, sastanku Inicijatovnog odbora prošlog mjeseca su prisustvovali Željko Komšić, Ivo Komšić, Milan Dunović, Esad Zgodić, Alma Kratina, Hanka Vajzović i brojni drugi

 

Osnivačka skupština Socijalne pravde i demokratije bit će održana u subotu u Sarajevu, potvrđeno je za N1 iz ovog Pokreta.

 

Kako je saopšteno, događaj će biti održan u hotelu Holiday s početkom u 18 sati.

 

Podsjećamo, sastanak Inicijativnog odbora Socijaldemokratskog pokreta, događaj kojeg javnost doživljava kao osnivanje novog subjekta ljevice na političkoj sceni Bosne i Hercegovine, održan je početkom maja.

 

Uz Zlatka Lagumdžiju, od osoba poznatih odranije iz bh. političkog života, tom događaju prisustvovali su Željko Komšić, Ivo Komšić, Milan Dunović, Esad Zgodić, Alma Kratina, Hanka Vajzović i brojni drugi.

 

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, za N1 je nakon sastanka Inicijativnog odbora kazao da članovi SDP-a koji se odluče da budu dio novoformiranog Socijaldemokratskog pokreta, odnosno Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD) sami sebe eliminšu iz Socijaldemokratske partije BiH. SDP SPD tretira kao novi politički subjekt na bh. sceni.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI