rekonsturira se čitav interijer zgrade

U Sarajevu se otvara Bosmal Arjaan by Rotana, prvi deluxe hotel: Fitness i wellness centar, tursko kupatilo, poslovne sale...

Biznis Klub 24.06.19, 13:39h

U Sarajevu se otvara Bosmal Arjaan by Rotana, prvi deluxe hotel: Fitness i wellness centar, tursko kupatilo, poslovne sale...
Otvorenje ovog u potpunosti novog aparthotela, koji gradu Sarajevo donosi sasvim jedinstven koncept, predviđeno je za mjesec juli

 

 

Bosmal Arjaan by Rotana, prvi deluxe aparthotel, otvara se idućeg mjeseca u Sarajevu.

  

Rotana, jedna od vodećih hotelijerskih kompanija u regiji, sa hotelima širom Bliskog Istoka, Afrike, Istočne Evrope i Turske, najavila je otvaranje aparthotela Bosmal Arjaan by Rotana, svog prvog hotela u Sarajevu. 

 

Proteklih nekoliko mjeseci se, na projektu sarajevskog Bosmal City Centra, održavaju intenzivni radovi rekonstrukcije interijera zgrade. Sarajevo, grad koji polako, ali sigurno postaje sve atraktivnija turistička i poslovna destinacija, po završetku ovih radova će dobiti prvi deluxe aparthotel na ovim prostorima, Bosmal Arjaan by Rotana. 

 

Otvorenje ovog u potpunosti novog aparthotela, koji gradu Sarajevo donosi sasvim jedinstven koncept, predviđeno je za mjesec juli. Kroz spoj karakteristika hotela i doma, u savršenoj kombinaciji jednosobnih, dvosobnih i trosobnih jedinica, svaki od 132 apartmana gostima će nuditi ambijent za odmor, uživanje ili rad. Svi apartmani novog Bosmal Arjaan aparthotela upotpunjeni su vrhunski opremljenom kuhinjom i ugrađenim naprednim uređajima, te obogaćeni svjetski poznatim standardima ugostiteljstva i usluge ovog brenda. 

 

Zahvaljujući novom konceptu, koji će gostima omogućiti boravak u atmosferi doma, čak i kad su od njega daleko, svi gosti novog aparthotela će imati priliku uživati u toploj, ugodnoj i opuštenoj atmosferi najprostranijih soba u Sarajevu. U sklopu svoje ponude, Bosmal Arjaan by Rotana će imati fitness i wellness centar sa teretanom, saunom, turskim kupatilom, parnom sobom i sobama za masažu. Pored toga, u ponudi će se nalaziti i dvije potpuno opremljene sale za sastanke, koje nude prostor za male i velike poslovne i društvene događaje, uz audio-vizuelnu opremu vrhunske tehnologije. 

 

"Ponosni smo što ćemo imati ulogu u razvoju Bosne i Hercegovine i što ćemo doprinijeti ambicioznom planu ove države da obogati lokalno tržište uslužnih djelatnosti i ojača pozicioniranje Sarajevo na regionalnoj i globalnoj map obećavajućih turističkih i poslovnih destinacija. Pored toga, Rotana će se fokusirati na osnaživanje zemlje zapošljavanjem, unapređenjem i razvojem talenata kroz sve svoje odjele. Zadovoljstvo nam je podržati BiH u njenom razvojnom putu i zajedničkim snagama nastaviti jačati njeno gostoprimstvo kroz otvaranje Bosmal Arjaan by Rotana aparthotela, koji će odgovoriti na sve veću potražnju na tržištu. Otvaranje ovog deluxe aparthotela će također ojačati i raznolikost hotelijerske ponude u sektoru uslužnih djelatnosti u Sarajevu."- izjavio je gospodin Guy Hutchinson, izvršni direktor Rotane, povodom otvaranja aparthotela Bosmal Arjaan by Rotana. 

 

Bosmal Arjaan by Rotana predstavlja prvi objekat hotelijerske kompanije Rotana na području BiH, ali i Evrope. Osnovana 1992. godine, Rotana je prvi hotel otvorila u Abu Dabiju, a danas u svom portfoliju ima 112 hotela u 13 zemalja, uz 46 hotela koji su još uvijek u izgradnji. 

 

O kompaniji Rotana: 

 

Rotana trenutno raspolaže portfolijem od preko 100 objekata širom Bliskog Istoka, Afrike, Istočne Evrope i Turske, uz intenzivan plan širenja. Činjenicu da je vrijeme dragocjeno pokazuju kroz kontinuiranu posvećenost tome da svaki trenutak proveden u njihovom hotelu također bude dragocjen. To znači da se Rotana obavezala da će, uz bezrezervno razumijevanje, ponuditi odgovor na individualne potrebe svakog gosta. Upravo zbog toga, ponuda Rotane je evoluirala i u spektar produkt brendova koji uključuju Rotana Hotels & Resorts, Centro Hotels by Rotana, Rayhaan Hotels & Resorts by Rotana, Arjaan Hotel Apartments by Rotana i The Residences by Rotana. Dragocjeno vrijeme. To vam obećava Rotana. 

  

Više informacija o Rotana objektima, brendovima i rezervacijama možete dobiti na stranici rotana.com, ili možete kontaktirati neki od regionalnih prodajnih ureda. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI