Dok katolička Crkva prati s velikom pozornošću

Međugorje proslavlja 38. obljetnicu Gospinih ukazanja

Hronika 23.06.19, 14:16h

Međugorje proslavlja 38. obljetnicu Gospinih ukazanja
Poručili su kako će raditi pojačano na kontroli prometa, kako će biti pojačan broj policijskih službenika u općini Čitluk i Međugorju te kako će naglasak biti stavljen na suzbijanje prosjačenja i džeparenja tijekom trajanja programa

 

Veliki broj hodočasnika iz cijeloga svijeta očekuje se i ove godine na 38. obljetnici Gospinih ukazanja u Međugorju koje Katolička Crkva prati s velikom pozornošću. 

 

Ovogodišnja godišnjica koja se obilježava u utorak, 25. lipnja, bit će posebna po tome jer će joj nazočiti i apostolski vizitator za Međugorje mons. Henty Hoser, a odnedavno su s dozvolom organiziranja hodočašća, i sve prisutniji predstavnici službene Crkve i medija. 

 

Kako piše Medjugorje-info, za program obilježavanja godišnjice i doček hodočasnika sve je spremno, a kako bi sve prošlo kako treba i da ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira, pobrinut će se i policija. 

 

Poručili su kako će raditi pojačano na kontroli prometa, kako će biti pojačan broj policijskih službenika u općini Čitluk i Međugorju te kako će naglasak biti stavljen na suzbijanje prosjačenja i džeparenja tijekom trajanja programa. 

 

Ukazanja u Međugorju prvi put su počela 24. lipnja 1981. godine kada je šestero mladih - Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković i Milka Pavlović, izvijestilo o ukazanju Majke Božje na brdu Crnica, u Međugorju. 

 

Kako su se izvještaji o ukazanjima ponavljala, s vremenom je Međugorje postalo jednim od poznatijih svjetskih marijanskih hodočasničkih odredišta, a to malo hercegovačko mjesto godišnje posjeti više od milion hodočasnika.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI