Mjesečno plaćali 120 kubika, a dnevno trošili 100

ViK isključio vodu Budnjinim hotelima 'Ilidža'! Konaković: Zbog velikih dužnika i manipulatora imamo redukcije!

Hronika 18.06.19, 15:32h

ViK isključio vodu Budnjinim hotelima 'Ilidža'! Konaković: Zbog velikih dužnika i manipulatora imamo redukcije!
Drago nam je da je ovako započeo čovjek koji očigledno ima i hrabrosti i kompetencije da se obračuna i da dovede u red ovaj problem, rekao je Konaković

 

Radnici preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ isključili su jutros s mreže hotele „Ilidža“, koji su u vlasništvu Alije Budnje. Kako saznaje Avaz, voda je isključena zbog dugovanja, a proceduru je pokrenuo novi menadžment ViK-a, s direktorom Enverom Hadžiahmetovićem na čelu.

 

Ovu informaciju potvrdio je za Avaz i predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković, istaknuvši da je od ponedjeljka novi direktor započeo ono što niko nije smio, obračun sa zaštićenim stranačkim i drugim nelegalnim potrošačima vode.

 

- Od jutros su hoteli „Ilidža“, „Terme“ isključeni s mreže. Ustanovljeno je da manipuliraju vodom i plaćaju oko 120 kubika mjesečno, a troše 100 kubika dnevno. Akcija je počela danas i trajat će dok se svi veliki dužnici i manipulatori ne uvedu u sistem jer je to osnovni razlog zašto imamo redukcije. Drago nam je da je ovako započeo čovjek koji očigledno ima i hrabrosti i kompetencije da se obračuna i da dovede u red ovaj problem – rekao je Konaković.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI