OPTUŽENI NAIDA KARIĆ I MURIS HODŽIĆ

Kraj rata sarajevskih silikonki: Bujna hostesa ostaje iza rešetaka nakon što su ona i momak starleti zapalili auto

Hronika 09.06.19, 17:00h

Kraj rata sarajevskih silikonki: Bujna hostesa ostaje iza rešetaka nakon što su ona i momak starleti zapalili auto
Prema odluci Opštinskog suda, Karić i Hodžić ostaju u pritvoru, dok su Haso Mujić i Amel Jašarević, koji su takođe bili pritvoreni nakon požara, pušteni na slobodu. Oni neće biti krivično gonjeni

 

 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo optužilo je Naidu Karić, fatalnu hostesu s automobilskih sajmova, i njenog dečka Murisa Hodžića za paljenje "golfa" Mine Hadžijusufović, atraktivne starlete na društvenim mrežama poznatije kao Mina Mateljan.


Prema odluci Opštinskog suda, Karić i Hodžić ostaju u pritvoru, dok su Haso Mujić i Amel Jašarević, koji su takođe bili pritvoreni nakon požara, pušteni na slobodu. Oni neće biti krivično gonjeni.


Inače, Karić je ranije molila Sud da se brani sa slobode kako bi bila uz maloljetno dijete, koje je imalo operaciju na srcu. Žalba je, međutim, odbijena, jer se dijete nalazi kod biološkog oca, objavio je Avaz.


Podsjećamo, požar se dogodio 8. marta ove godine u sarajevskom naselju Dobrinja, a tom prilikom vatra je uništila još tri vozila. Mina Mateljan prvo je je tvrdila da su joj Naida Karić i njen momak Muris Hodžić zapalili vozilo iz osvete. Tada je govorila da je žrtva osvetničkog pohoda djevojke koja je godinama ljubomorna na nju, ali i zbog toga što je iz dobrostojeće porodice.


Tvrdila je i da ju je Naida pokušavala imitirati, šminkala se i oblačila kao ona, a proganjala je njene momke. 


Mateljan je, kako je sama isticala, sve to pokušala riešiti sa Naidom, ali ona nije htjela popustiti. Sukob je kulminirao u ljeto 2018, kada su se žestoko posvađale.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI