FOTO&VIDEO/ Poplavljene ulice u bh. prijestolnici

Jako nevrijeme poharalo Sarajevo: Led i pljusak paralizovali grad, pogledajte snimke!

Hronika 05.06.19, 17:17h

Jako nevrijeme poharalo Sarajevo: Led i pljusak paralizovali grad, pogledajte snimke!
U dijelovima grada padao je jak led veličine graška. Usljed snažnog grada došlo je i do kolapsa u saobraćaju

 

Danas oko 15 sati Sarajevo je pogodilo jako nevrijeme. U dijelovima grada padao je jak led veličine graška, nakon čega je uslijedio snažni pljusak.

 

led-grad-sarajevo-nevrijeme

 

led-grad-nevrijeme

 

nevrijeme-kisa

Foto: Čitatelj

 

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu koji nam je poslao čitatelj.

 

 
bascarsija-kisa-poplava
 
Takođe, područje grada Zenica u 15.20 sati zahvatilo je nevrijeme praćeno obilnim kišnim padavinama, koje su prouzročile velike bujične vode te izlijevanje potoka u mjestu Ričice, o čemu su obaviješteni nadležni u gradskoj Službi civilne zaštite Zenica.

 

Takođe u ulici Travnička, u blizini benzinske pumpe "Brkić petrol" u Zenici došlo je do aktiviranja klizišta, koje prijeti da sruši zid na regionalni put Zenica-via Vjetrenice-Vitez.

 

Isto tako u mjestu Raspotočje, u blizini firme ITC, došlo je začepljenja odvodnih kanala i izlijevanja vode na regionalni put Zenica-Lašva.

 

Nevrijeme praćeno obilnom kišom i vjetrom izazvalo je brojna oštećenja na putevima u pojedinim bugojanskim naseljima, posebno u Odžaku i Goruši.

 

-Registrirani su prekidi u isporuci električne energije a, vodena bujica koja je nosila sve ispred sebe, znatno je oštetila vodenicu koja se nalazi na ovom području – kazao je mještanin Samir Omanović.

 

Stanovnici ovog dijela grada ulažu maksimalne napore da spriječe ulazak vode u kuće i pomoćne objekte.

 

- Pod vodom su oranice s povrćem nadomak naših kuća, zbog čega priželjkujemo što skoriji prestanak padavina i stabilizaciju vremena - dodao je.

 

Jak pljusak praćen gradom oko 17.30 sati, danas je zahvatio veći dio bugojanske općine, i nakratko „paralizirao“ vozače automobila koji su se, u tom momentu, našli na cesti.

 

U prekidu je komunikacija koja vodi do najudaljenijeg sela Hum, a na terenu su pripadnici Civilne zaštite, koji nastoje ublažiti moguće posljedice nevremena.

 

Također, došlo je do zamućenja izvorišta „Resnik“ zbog čega su iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ obavijestili građane, koji koriste vodu s ovog izvorišta, da ona nije za piće.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto&video: Čitatelji/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI