VIDEO/ IZNENADNI HIT

Zašto je već sada ocjenjuju najboljom serijom ikada? Bez ovog tipa ne bi bilo ni 'Černobila'... No, ovo možda ne znate...

Mediji 04.06.19, 14:08h

Zašto je već sada ocjenjuju najboljom serijom ikada? Bez ovog tipa ne bi bilo ni 'Černobila'... No, ovo možda ne znate...
Prije nego što pogledate posljednju epizodu (ili čak i ako ste je već pogledali), dobro je znati nekoliko zanimljivih detalja o seriji o kojoj svi pričaju

 

 

Mnogi su pretpostavili da HBO neće imati apsolutno ništa vrijedno pažnje jednom kada "Igra prijestolja" završi. No onda se dogodio "Černobil". 


Izvanredna mini serija (najbolje ocijenjena serija u povijesti) postala je iznenadni hit i uskoro su se o njoj raspisali svi na društvenim mrežama. Kritike su jednoglasno pozitivne, a seriju voli i kritika i publika, piše Index.hr.


No prije nego što pogledate posljednju epizodu (ili čak i ako ste je već pogledali), dobro je znati nekoliko zanimljivih detalja o seriji o kojoj svi pričaju. 


Znate puno više o tvorcima serije nego što mislite


Svih pet epizoda djelo su scenarista Craiga Mazina i redatelja Johana Rencka. Imena vam vjerojatno ne znače ništa, ali znate jako puno toga što su radili. 


Možda vam je u to teško povjerovati, ali čovjek koji je napisao "Černobil" napisao je neke solidne (drugi i treći "Mamurluk"), ali i mnoge izuzetno loše komedije, kao što su treći i četvrti nastavak filma "Scary Movie" te podjednako grozni "The Huntsman: Winter's War". 

 

 

No znate i redatelja. Johan Renck režirao je gomilu spotova za zvijezde kao što su Madonna, Beyonce, David Bowie, Robbie Williams, Kylie Minogue, Chris Cornell, New Order i mnoge druge, epizode serija "The Walking Dead" i "Breaking Bad", ali ono što će vas vjerojatno najviše iznenaditi jest da je imao veliki hit devedesetih.


Tada mu je umjetničko ime bilo Stakka Bo i upravo je spot za njegov veliki hit "Here We Go" bio početak bavljenja režijom. 


Sličnost je nevjerovatna...

 


Osim što je glumačka postava gotovo besprijekorna, tvorci serije jako su pazili da glumci budu što sličniji osobama koje glume, a svoj su posao odlično odradili i šminkeri i kostimografi. 


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI