Prodaja raste se iz godine u godinu

Ovi pištolji postali su pravi hit u BiH: Koštaju od 140 do 190 KM, a sve što vam treba je lična karta

Hronika 27.05.19, 08:41h

Ovi pištolji postali su pravi hit u BiH: Koštaju od 140 do 190 KM, a sve što vam treba je lična karta
Ovakvi legalno dostupni u maloprodaji startni pištolji, tzv. “replike”, prodaju se punoljetnim osobama uz samo obavezu evidentiranja tj. prijave o kupovinu u nadležnoj policijskoj stanici

 

Zadnjih godina u Bosni i Hercegovini, ali i u susjednim državama, pravi hit je postala prodaja startnih pištolja.

 

Ovi pištolji po svom obliku su identični pravim pištoljima, osim što su usta cijevi malo manjeg prečnika i služe za navikavanje lovačkih pasa na pucanj, zvučno označavanje početka određenih takmičenja (trka), ali i za zabavu, npr. za svadbe i slične svetkovine.

 

Ovakvi legalno dostupni u maloprodaji startni pištolji,  tzv. “replike”, prodaju se punoljetnim osobama uz samo obavezu evidentiranja tj. prijave o kupovinu u nadležnoj policijskoj stanici.

 

U maloprodaji DANIALS Tešanj koja se nalazi u Poslovnoj zoni Vila-Bukva su pojasnili da “startni pištolji-replike mogu koristiti samo municiju koja nema zrno i koja proizvodi samo zvučni efekat, uz bezopasno izbacivanje barutnih gasova”.

 

Kako je za Zos radio pojasnio Miralem Bahtić, voditelj maloprodaja kompanije DANIALS Tešanj, cijena ovakvih pištolja se kreću od 140 KM do 190 KM i kupuju se uz ličnu kartu.

 

– Ovi pištolji-replike su postali izuzetno popularni među mlađom populacijom, i barem kada su naša iskustva u pitanju kod nas se najviše koriste u svadbama, prije nekada su bili popularni tzv. “plašljivci”, tako su se zvali u to vrijeme pištolji na lažne metke-ćorke. Ovo su zapravo novi “plašljivci” – navodi Bahtić.

 

Ističe da se prodaja ovih pištolja iz godine u godinu povećava. Pištolj dolazi upakovan u plastični kofer i uz njega dolazi i nastavak za ispaljivanje raketica, prenio je Zos radio.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI