Poboljšenje ekonomskih odnosa

Dodik o razlozima posjete Turskoj: Očekujem od Erdogana...

Front 01.05.19, 12:48h

Dodik o razlozima posjete Turskoj: Očekujem od Erdogana...
Ključno pitanje je, kaže, da se otpočnu razgovori o turskoj podršci izgradnji trase autoputa Sarajevo-Beograd, koja je definisana na nivou BiH

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je njegov motiv posjete Republici Turskoj usmjeren ka poboljšanju ekonomskih odnosa. 

 

- Ranije je urađen sporazum koji je podrazumijevao slobodnu trgovinu s Turskom i tu je bilo mnogo problema vezano za izvoz mesa i nekih drugih proizvoda i pokušat ćemo da to inoviramo i uvedemo više reda – rekao je Dodik. 

 

Ključno pitanje je, kaže, da se otpočnu razgovori o turskoj podršci izgradnji trase autoputa Sarajevo-Beograd, koja je definisana na nivou BiH. 

 

U posjeti Turskoj sutra putuju i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i predstavnik Kabineta člana Predsjedništva Željka Komšića, koji iz opravdanih razloga ne može da putuje. 

 

Razgovarat će se, kaže Dodik, i o formiranju vlasti na nivou BiH. 

 

Očekuje, naveo je, da i od predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana čuje da je potrebno formiranje vlasti na nivou BiH. 

 

Predsjedništvo BiH je ranije ovog mjeseca prihvatilo poziv prеdsјеdnikа Rеpublikе Тurskе Recepa Tayyipa Erdoğana za zvаničnu pоsјеtu predsjedavajućeg i članova Predsjedništva BiH Rеpublici Тurskој 2. maja.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI