PRAZNIK JE, UDRI BRIGU NA VESELJE!

Ni kiša ni snijeg ne mogu im ništa: Gdje se 2. maja može popiti besplatna kafa uz najveći narodni teferič?

Zabava 30.04.19, 10:44h

Ni kiša ni snijeg ne mogu im ništa: Gdje se 2. maja može popiti besplatna kafa uz najveći narodni teferič?
Pripremili smo veliko iznenađenje za sve posjetioce. Svi će besplatno moći da popiju pravu bosansku kafu zahvaljujući našem sponzoru - kafi „Dino“. Siguran sam da će u četvrtak biti najmanje 10.000 posjetilaca, bez obzira da li će biti sunce ili kiša - kaže organizator Habib Bjelić

 


Sve je spremno za sportsko nadmetanje bikova bodača na turističkoj destinaciji Buk kod Olova, koje će biti održano u četvrtak, 2. maja. Ova korida izuzetno je popularna u cijeloj BiH, tako da su svoj organiziran dolazak najavili ljubitelji borbi bikova iz cijele BiH, ali i Srbije, Crne Gore i Hrvatske.


Najzaslužniji za uspjeh ove tradicionalne manifestacije je organizator Habib Bjelić, koji u svom vlasništvu ima nekoliko bikova šampiona.

 

korida-buk-olovo1


- Sve je već odavno rečeno i napisano o nadmetanju bikova bodača na turističkoj destinaciji Buk kod Olova. Ovo je praznik na Krivaji za sve stanovnike Olova, Zavidovića, Zenice, Banovića, ali i mnogih drugih gradova odakle nam dolaze posjetioci. Jedino kod nas za pet KM posjetioci mogu uživati u vrhunskim borbama bikova, teferiču i vašaru. To nema nigdje na svijetu osim na turističkoj destinaciji Buk. Ovaj put smo pripremili veliko iznenađenje za sve posjetioce. Svi će besplatno moći da popiju pravu bosansku kafu zahvaljujući našem sponzoru - kafi „Dino“. Siguran sam da će u četvrtak biti najmanje 10.000 posjetilaca, bez obzira da li će biti sunce ili kiša - kaže organizator Habib Bjelić.

 

korida-buk-olovo-habib-bjelic


Ove godine posjetioci će uživati u 18 borbi bikova, kao i u razbadanju bikova za šampiona za laku kategoriju.

 
- Svaka borba bit će posebna na svoj način. Šlag na kraju bit će sudar šampiona, mog Medonje i neporaženog Gare Mide Đulana. Na Buk stiže Struja Asima Zukića čiji će protivnik biti Lozonja Ade Selmana. Dolazi nam i Jelenko od Zire Ahmića koji će se bosti protiv Medonje Ive Ilića. Sve posjetioce zabavljat će četiri vrste muzike, od izvorne do narodne – obećava Bjelić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI