Nove eksplozije

Šri Lanka: Ekstremisti se digli uzrak, stradalo i šestero djece

Hronika 27.04.19, 09:42h

Šri Lanka: Ekstremisti se digli uzrak, stradalo i šestero djece
Militanti su pripadnici domaće islamističke skupine National Towheed Jama'at (NTJ)

 

Tijela 15 ljudi, uključujući šestero djece, pronađena su na poprištu žestokog noćnog obračuna između policijskih komandosa i navodnih pripadnika tzv. Islamske države (IS) na istočnoj obali Šri Lanke, izjavio je glasnogovornik vojske u subotu, šest dana nakon što su bombaši samoubojice na Uskrs ubili više od 250 ljudi, piše N1.

 

Policijski komandosi, uz sudjelovanje pripadnika vojske, okružili su u petak kasno navečer kuću u Sainthamarithu, 364 kilometra istočno od glavnog grada Colomba, zbog sumnje da se u njoj nalaze teroristi povezani s napadom na crkve i hotele na uskrsnu nedjelju. Nakon što je iz kuće zapucano na pripadnike policijsko-vojnih specijalnih snaga izbio je sukob, a u kući su odjeknule tri snažne eksplozije, kazao je glasnogovornik Ruwan Gunasekara.

 

"Nakon obračuna, policija i vojska su pretražili kuću i pronašli 15 tijela. Među mrtvima su tri žene i šestero djece. Također su pronađena i tijela trojice muškaraca za koje se vjeruju da su bombaši samoubojice", rekao je glasnogovornik.

 

Prema njegovim riječima, militanti su pripadnici domaće islamističke skupine National Towheed Jama'at (NTJ). U tijeku je operacija pretrage područja većinski naseljenog muslimanima.

 

Nekoliko sati prije spomenutog obračuna, policija je u kući udaljenoj šest kilometara uhitila sedam ljudi i pronašla velike količine eksploziva. Osim eksploziva, policija je zaplijenila i samoubilačke pojaseve, bespilotnu letjelicu i zastavu Islamske države.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI