reditelj o političkim vodama

Kusturica prokomentirao izbor Jovanovića za Komšićevog savjetnika, a i otkrio šta misli o sebi kao Dodikovoj desnoj ruci

Front 10.04.19, 16:23h

Kusturica prokomentirao izbor Jovanovića za Komšićevog savjetnika, a i otkrio šta misli o sebi kao Dodikovoj desnoj ruci
Na pitanje kako mu se sviđa odnedavno i zvanična funkcija Dodikovog savjetnika, Kusturica je također kratko odgovorio

 

Srbijanski režiser Emir Kusturica prokomentirao, kako prenose srpski mediji, imenovanje predsjednika Liberalno-demokratske partije Srbije Čedomira Јovanovića za savjetnika člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

 

Kusturica, koji je odnedavno i zvanično savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, kaže za Sputnjik da je Čedomir Јovanović "jedan zanimljiv tip".

 

"On je služio političarima u svakoj vlasti da narodu pokažu kako ima jedan gori od njih i šta ih čeka ako on dođe na vlast. I on to i danas radi vrlo uspješno. Mislim da će on obaviti i ovaj sad posao, da njegova pojava već upozorava narod da ako slučajno ne budu slušali ove koji su na vlasti, da bi on mogao da dođe i onda bi nastala pometnja", izjavio je Kusturica.

 

Na pitanje kako mu se sviđa odnedavno i zvanična funkcija Dodikovog savjetnika, Kusturica je kratko odgovorio:

 

"A šta ja njega onako pametnog mogu da savjetujem?"

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI