Sarajevska policija ih pratila više mjeseci

Policajac dojavljivao informacije, pekar organizovao prostituciju: Otkrivena imena uhapšenih, među njima i djevojka

Hronika 09.04.19, 18:22h

Policajac dojavljivao informacije, pekar organizovao prostituciju: Otkrivena imena uhapšenih, među njima i djevojka
Očekuje se da uhapšene osobe budu privedene u MUP Kantona Sarajevo na saslušanje, nakon čega će biti proslijeđene postupajućem tužiocu u nadležnost

 

 

Nakon višemjesečne istrage MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji s Tužilaštvom KS, provedena je akcija kodnog naziva „City“.

 

Istražitelji su razbili kriminalnu grupu koja se bavila navođenjem na prostituciju, nedozvoljenim držanjem oružja i prodajom droge. Do sada su uhapšeni jedan policajac i četiri osobe osumnjičene za navođenje na prostituciju, potvrđeno je za Avaz iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

Uhapšeni policajac je službenik u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS, a koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja.

 

On je dojavljivao informacije o aktivnostima pripadnika sarajevske policije, a koje su bile od pomoći ostalim uhapšenim u izvršenju krivičnih djela navođenja na prostituciju, nedozvoljenog držanja oružja i trgovine narkoticima.

 

Pretresi se obavljaju na 11 lokacija. Kako saznaje Avaz, priveden je Ramel Jusufi, koji je označen kao vođa grupe, a on je sin vlasnika pekare "Aneks" u istoimenom sarajevskom naselju. Uhapšeni su još Alen Krtičić, Emir Šučić i Nejra Jusufović.

 

Očekuje se da uhapšene osobe budu privedene u MUP Kantona Sarajevo na saslušanje, nakon čega će biti proslijeđene postupajućem tužiocu u nadležnost.

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI