Sudska policija preuzela uhapšenog na graničnom prijelazu Orašje

Osumnjičeni za ubistvo Ramiza Delalića izručen BiH: Lirim Bitići dovezen u KPZ 'Miljacka'

Hronika 28.03.19, 17:50h

Osumnjičeni za ubistvo Ramiza Delalića izručen BiH: Lirim Bitići dovezen u KPZ 'Miljacka'
Ramiz Delalić ubijen je 2007. godine u Odobašinoj ulici, a istragu o njegovom ubistvu preuzelo je Tužilaštvo BiH

 

Sudska policija preuzela je danas na graničnom prijelazu Orašje Lirima Bitićija, koji se sumnjiči za ubistvo Ramiza Delalića, ratnog komandanta Armije Republike Bosne i Hercegovine.

 

Kako saznaje Avaz, Bitići je izručen iz Hrvatske, a preuzela ga je Specijalna jedinica Sudske policije. On je doveden u KPZ „Miljacka“ u Sarajevu, gdje je zadržan po ranije određenom pritvoru.

 

lirim-bitici

 

Podsjećamo da je na Kosovu vođen proces protiv Nasera Keljmendija, a gdje se kao izvršilac ubistva spominjao Strahinja Rašeta iz Šapca. Keljmendi je za ovo djelo pravomoćno oslobođen te je sud na Kosovu van svake razumne sumnje utvrdio da ni po kojem osnovu nije učestvovao niti imao veze s Delalićevom likvidacijom, piše Avaz.

 

Na tom suđenju nije spominjano ime Bitićija iako je nakon preliminarne istrage u Sarajevu označen kao glavni osumnjičeni. Kako saznaje Avaz, Bitići je u Hrvatskoj zvanično uhapšen zbog pokušaja ubistva Amira Pašića Faće, koje se dogodilo 2007. u Sarajevu. Na osnovu potjernice zbog tog krivičnog djela nakon 12 godina lociran je u Hrvatskoj i izručen BiH.

 

Ramiz Delalić ubijen je 2007. godine u Odobašinoj ulici, a istragu o njegovom ubistvu preuzelo je Tužilaštvo BiH.

 

Uskoro više informacija.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)