odbijena žalba

Fatalna hostesa Naida Karić ostaje iza rešetaka

Hronika 23.03.19, 18:46h

Fatalna hostesa Naida Karić ostaje iza rešetaka
Tako će u pritvoru Centralnog zatvora u Sarajevu, osim Karić, i dalje ostati Naidin momak Muris Hodžić te Haso Mujić i Amel Jašarević

 

Vanraspravno vijeće Općinskog suda u Sarajevu odbilo je žalbu Naide Karić, fatalne hostese koja je osumnjičena za paljenje Golfa Mine Mateljan, a koja se žalila na rješenje o određivanju jednomjesečnog pritvora. Karić je tražila da bude puštena iz pritvora kako bi bila uz malodobno dijete, koje je imalo operaciju na srcu - piše Avaz

 

- Žalba je odbijena, jer je dijete sada kod biološkog oca - kratko je za Avaz kazao njen branilac, advokat Izet Baždarević.


 
Sarajevski advokat Omar Mehmedbašić potvrdio je za Avaz da je Vijeće, također, odbilo žalbe koje su podnijeli i ostali osumnjičeni. Tako će u pritvoru Centralnog zatvora u Sarajevu, osim Karić, i dalje ostati Naidin momak Muris Hodžić te Haso Mujić i Amel Jašarević.

 

Svi su oni osumnjičeni za oštećenje tuđe stvari i izazivanje opće opasnosti, a Naida Karić i za podstrekivanje. Riječ je o paljenju Golfa 7 ljepotice Instagrama Mine Mateljan 8. marta ove godine na Dobrinji, kada su u požaru uništena još tri vozila. Karić i Mateljan bile su u svađi od ljeta 2018. godine.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI