Građani pozivaju na bojkot, oglasili se iz pekare

Vlasnik pekare 'Manja' podrškom Karadžiću i Mladiću izazvao burne reakcije: Evo šta Saša Trivić kaže o svemu

Hronika 22.03.19, 08:34h

Vlasnik pekare 'Manja' podrškom Karadžiću i Mladiću izazvao burne reakcije: Evo šta Saša Trivić kaže o svemu
Saša Trivić je za Avaz prokomentarisao šta je pisao po društvenim mrežama, te kazao da se "radi o stvarima koje su izvučene iz konteksta"

 

Vlasnik 'Krajina klasa' i poznate pekare 'Manja' juče je izazvao pravu buru na društvenim mrežama. Saša Trivić je svojevremeno na Twitteru podijelio fotografiju Ratka Mladića uz status "Jedan jedini", a "najavio" je i prelazak iz komunista u četnike zbog, kako je naveo, "sarajevskih Srebrenica".

 

sasa-trivic-manja

 

sasa-trivic-manja-1

 

 

Saša Trivić je za Avaz prokomentarisao šta je pisao po društvenim mrežama, te kazao da se "radi o stvarima koje su izvučene iz konteksta".

 

- Tamo su neki ljudi izvukli screenshotove koji su izvučeni iz konteksta i od toga napravili kampanju. U principu napad je uperen na firmu i zbog toga ne bih otvarao daljnje teme oko toga - kazao je Trivić.

 

sasa-trivic-mladic

 

Zbog Trivićevih stavova, građani su već krenuli u bojkot pekare 'Manja', kojih u Sarajevu ima pet. Sinoć su u Vogošći, u blizini jedne od poslovnica pomenute pekare, primijećeni oblijepljeni plakati na drvetu na kojima se javno poziva na sabotažu i nepodržavanje Trivićevih navoda.

 

I na društvenim mrežama je pokrenut apel da građani bojkotuju njihove pekare.

 

U međuvremenu, oglasili su se iz pekare "Manja" putem svoje zvanične stranice i izvinili su se svim korisnicima koji su se uvrijedili Trivićevim činom i poručili da će Saša Trivić biti adekvatno sankcionisan.

 

- Stav koji je predstavljen u javnosti ne predstavlja stav kompanije niti njenih zaposlenih. Svjesni smo greške i odlučeno je da prema kodeksu ponašanja zamjenik direktora bude sankcionisan, odgovorili su iz pekare "Manja".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md=

 

 

BLIN
KOMENTARI