Odnio neutvrđenu sumu novca

Oružana pljačka 'Sparkasse banke' u Lukavcu: Počinio je bivši specijalac, trenutno zaposlen u javnom preduzeću?

Hronika 11.03.19, 20:54h

Oružana pljačka 'Sparkasse banke' u Lukavcu: Počinio je bivši specijalac, trenutno zaposlen u javnom preduzeću?
Dežurna tužiteljica Tužilaštva TK u izjavi za „Avaz“ je rekla kako preliminarni rezultati istrage govore kako je pljačkaš sa sobom odnio veću količinu novca

 

 

Naoružani razbojnik, maskiran kapuljačom, upao je danas popodne u poslovnicu ''Sparkasse banke'' u Lukavcu, odakle je, prijeteći oružjem, odnio za sada neutvrđenu sumu novca.

 

Dežurna tužiteljica Tužilaštva TK u izjavi za „Avaz“ je rekla kako preliminarni rezultati istrage govore kako je pljačkaš sa sobom odnio veću količinu novca.

 

- Riječ je o pljački koju još vodimo po NN počiniocu. U toku je saslušavanje većeg broja svjedoka, kao i izuzimanje videosnimka s nadzornih kamera. Sutra ujutro ćemo imati preciznije informacije o novcu koji je odnesen i o počiniocu – kazala je za „Avaz“ dežurna tužiteljica.

 

Prilikom pljačke razbojnik je suzavcem poprskao zaštitara. Njega je zbrinula ekipa Hitne pomoći, a potom je prevezen na UKC Tuzla, odakle je nakon zbrinjavanja pušten na kućno liječenje.

 

Od izvora bliskih istrazi saznajemo kako je pljačku počinio nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne namjene MUP-a TK, koji trenutno radi u jednom javnom preduzeću.

 

Uviđaj su obavili službenici Policijske stanice Lukavac.

 

Istraga se nastavlja.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI