FOTO/ Spušten zastor na 55. Pokladne dane u Trebižatu

U Čapljini zapaljena figura sa likom Željka Komšića, evo šta je o svemu kaže Čović

Hronika 06.03.19, 08:20h

U Čapljini zapaljena figura sa likom Željka Komšića, evo šta je o svemu kaže Čović
Nakon što je u nedjelju karnevalska povorka prošetala gradom i simbolično uhapsila figuru s likom Željka Komšića, sinoć je figura i zapaljena

 

Spaljivanjem Marka Krnjevala, koji je ove godine bio prikazan u liku Željka Komšića, spušten je zastor na 55. Pokladne dane ''Trebižat-Čapljina 2019''. U čapljinskom naselju Trebižat HKUD ''Seljačka sloga'' organiziralo je čitanje optužnice i spaljivanje Marka Krnjevala, odnosno Željka Komšića.

 

Kao glavnog krivca za loše stvari koje su se događale u prošloj godini, čapljinske maškare označile su člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

 

Nakon što je u nedjelju karnevalska povorka prošetala gradom i simbolično uhapsila figuru s likom Željka Komšića, sinoć je figura i spaljena.

 

Podsjećamo, prije neki dan se i Dragan Čović oglasio povodom spaljivanja lutke lika Komšića, gdje je poručio da je ''pitanje da li je to trebalo uraditi, ali to je karneval''.

 

- To je karneval, nekad su bili moji likovi. Nemojte miješati karnevale i zabavu. Ne govorim u konkretnom slučaju. Pitanje je da li je to trebalo raditi, ali to je karneval - rekao je Čović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Bljesak.info/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI