Video / Osuđeni na po 40 godina zatvora

Tri godine od stravičnog ubistva Arnele Đogić: Ovo je ispovijest monstruma koji su ubili djevojku

Hronika 27.02.19, 13:20h

Tri godine od stravičnog ubistva Arnele Đogić: Ovo je ispovijest monstruma koji su ubili djevojku
Nakon izricanja presude, sudija je izjavio kako je ovo djelo primjer popraćen takvom mržnjom i bezosjećajnošću da se čovjek zapita koliko ljudski um može biti bolestan da bi se ubila osoba bez ikakvog razloga

 

Danas se navršavaju tri godine od stravičnog ubistva 24-godišnje Arnele Đogić iz Olova. Nju su na svirep način ubili monstrumi Muriz Brkić i Avdija Selimović

 

Muriz Brkić i Avdija Selimović priznali su da su ubili Arnelu Đogić tako što su joj zadali smrtonosne ubode nožem u vrat, nakon čega su je bacili niz liticu, podsjeća Hayat.

 

Selimović se na monstruozni čin odlučio kada je prvi put vidio svoju bivšu djevojku Arnelu s drugim muškarcem u Olovu. Sve je pomno isplanirao i u svoj monstruozni plan uključio prijatelja i školskog druga Muriza Brkića. Nalaz obdukcije je pokazao da je Arnela imala nekoliko uboda nožem po vratu, a uočeni su i lomovi ključne kosti i kičme koji su nastali prilikom bacanja tijela sa litice.

 

U „Slučajevima X“ smo u julu 2018. godine objavili ispovijest Avdije Selimovića i Muriza Brkića, osuđenih na po 40 godina zatvora zbog ubistva Arnele Đogić u Olovu 2016. godine. Ovo je nezapamćen zločin u postratnoj BiH. Način izvršenja ubistva šokirao je javnost u BiH i regiji. Slučaj kakav ne pamte ni sudija, ni odbrana, ni tužilaštvo.

 

Nakon izricanja presude, sudija je izjavio kako je ovo djelo primjer popraćen takvom mržnjom i bezosjećajnošću da se čovjek zapita koliko ljudski um može biti bolestan da bi se ubila osoba bez ikakvog razloga. Sudija je kazao i kako je ovo jedan od rijetkih slučajeva da je izrekao ovakvu kaznu u svojoj karijeri. Količina bijesa i sile te način ubijanja osobe zahtijeva svaku osudu, rekao je sudija koji je Murizu Brkiću i Avdiji Selimoviću izrekao ukupno 80 godina za ubistvo Arnele Đogić.

 

Priču objavljujemo uz saglasnost porodice Arnele Đogić.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI